TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral’ın PKK elebaşı Abdullah Öcalan montajlı fotoğrafı paylaşarak Adana Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin’i hedef almasına tepki gösterdi. ‘Demokrasiye kumpas kurulmaya çalışılıyor’ diyen Yanardağ, Saral’ın ifadeleri için de, “Ortada bir tane alçak var o da bu kumpası kuran” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı Oktay Saral, Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin’in 17 Ocak tarihinde DEM Parti Çukurova İlçe Başkanlığında çektirdiği fotoğrafın montajlanmış halini paylaştı. Tekin’in yayımladığı fotoğrafta duvarda sadece DEM Parti bayrağı ve Selahattin Demirtaş’ın fotoğrafının olduğu görülürken, Saral’ın paylaştığı fotoğrafta PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ın fotoğrafının montajlandığı görülüyor. Saral bu montajlı fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaşarak Tekin’i hedef aldı.

Saray Başdanışmanı Oktay Saral’dan Öcalan montajlı paylaşım

“BÜYÜK PROVOKASYON”

Saralın kullandığı ifadeleri ve montajlı fotoğrafın yayımlanmasını eleştiren TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, “Büyük bir provokasyon. İktidar yine kaybettiği seçimleri anti demokratik yöntemlerle almaya çalışıyor. Belediyelere ve iradesine el koymaya CHP’ye ve demokrasiye bir kumpas kurmaya çalışıyor” dedi.

Saral’ın hakkında soruşturma açılması gerektiğini belirten Yanardağ, “Saray’ın böyle bir böyle bir iftiranın aracı olması ve bir başdanışmanın böyle bir iftirayı paylaşması kabul edilebilir gibi değil. Saray’ın danışmanlarından biri Oktay Saral. Oktay Saral hakkında derhal soruşturma açılmalıdır. Halkı kim ve düşmanlığa tahrikten” ifadelerini kullandı.

Yanardağ Saral’ın Tekin’e ‘alçak’ demesini de eleştirerek, “Bir belediye başkanına ‘alçak’ diyor. Bu apaçık alçaklığın fotoğrafıdır. Bunu paylaşmakla oradaki ifade hafif kalır. Ortada bir alçak var. Bu kumpası kuran her kimse, eğer bir alçak kavramını kullanacaksak  odur” diye konuştu.