Merdan Yanardağ’dan Peker’in iddialarına karşı Adalet Bakanlığı’na çağrı

Yayın tarihi: 8 Kasım 2021 Pazartesi 10:18 pm - Güncelleme: 10 Şubat 2022 Perşembe 1:27 pm

Suç örgütü lideri Sedat Peker, hakkında iddianame hazırlayan savcı ile takipsizlik veren savcının aynı kişi olduğunu açıkladı. Videolarını hazırlayan ekibin AKP videolarını da hazırladığını ifade eden Peker’in iddialarını Merdan Yanardağ değerlendirdi.

Suç örgütü lideri Sedat Peker, 2019’da katıldığı bir açılışta yaptığı “Silahlanın” çağrısının toplumda korku iklimi yaratmak için olduğunu belirtirken, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in o dönem kendisi hakkında yaptığı suç duyurusuna verilen takipsizlik kararına ilişkin iddialarda bulundu. Peker kendisini ifadeye çağıran savcı ile makamında kahve içtiğini ve savcının kendisine, “SİLAHLANIN” çağrısı yaptığım açılış konuşmamdaki Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na söylediğim sert sözlerden dolayı rahatsız olmadıklarını, sözlerimin doğru olduğunu, ancak ülkedeki tansiyonun çok yükseldiği için bir süre Kılıçdaroğlu’na sert çıkışlar yapmamamı, sonrasında istediğim gibi devam edebileceğimi söyledi.” dediğini aktardı.

TELE 1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ ve Prof. Dr. Emre Kongar, TELE 1’de yayınlanan 18 Dakika programında Peker’in iddialarını değerlendirdi. Adalet Bakanlığı ve savcılara çağrıda bulunan Yanardağ şöyle konuştu:0

“Bir çete liderine bu ülkenin ana muhalefet partisi liderini tehdit, saldırı hakaret ettiriyorsunuz. Devletin bundan rahatsız olmadığını fakat tansiyon çok yükseldiği için sert sözler sarf etmemesini istiyorsunuz. Buradan savcılara, Adalet Bakanlığı’na, Cumhuriyet’ten yana kim varsa çağrı yapıyoruz. Avukat Ersan Barkın’a Sedat Peker’in itirafı hakkında soruşturma açılmalı. AKP’nin devlet olmadığı çok kısa süre içinde görülecek. Türkiye’de adil ve demokratik seçim yapıldığı takdirde ne AKP ne de MHP kalmayacak. AKP ya da MHP devlet değildir.”

Sedat Peker: Benim videolarımı hazırlayan kişi ile AKP videolarını hazırlayan kişi aynı