Merdan Yanardağ’dan İYİ Partili isme yanıt: Bu cehaletten öte bir kasıttır

Yayın tarihi: 5 Aralık 2023 Salı 9:06 pm - Güncelleme: 6 Aralık 2023 Çarşamba 11:40 am

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ kendisiyle birlikte üç ismi hedef alan İYİ Parti GİK üyesi Bilal Uzun’a yanıt verdi. İYİ Parti’ye tüm medyanın ambargo uyguladığı dönemdeki TELE1 yayınlarını hatırlatan Yanardağ “Su içtiğiniz kuyuya tükürmeyin, yalan da söylemeyin” dedi.

TELE1 Genel Yönetmeni Merdan Yanardağ, TELE1 ekranlarında yayınlanan ’18 Dakika’ programında İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi Bilal Uzun’un sözlerine sert yanıt verdi.

Uzun X hesabından “İttifak isteyen parti aşağıdaki 4 ismi beslemez: Barış Yarkadaş, Kemal Özkiraz, Enver Aysever, Merdan Yanardağ” diye yazmıştı.

‘SU İÇTİĞİNİZ KUYUYA TÜKÜRMEYİN’

Yanardağ bu sözlere “Bir İYİ Partili milletvekili aday adayı güya, benim de adımı aralarına koyduğu isimleri sayarak diğerlerini de söyleyeyim; Barış Yarkadaş, Kemal Özkiraz ve Enver Aysever. Bu dördünün yüzünden oldu diyor bunlar. Bütün medyanın size ambargo koyduğu dönemde İYİ Parti’nin çıkabildiği yegane ekranlardan biri TELE1 ekranlarıydı. Biz, hemen hemen bütün prime time programlarında mutlaka bir İYİ Parti temsilcisine yer verdik. Su içtiğiniz kuyuya tükürmeyin, yalan da söylemeyin. Bu cehaletten öte bir kasıttır. Bir de bizi CHP’li zannediyorlar. Biz CHP üyesi değiliz, bağımsız gazetecileriz” diye tepki gösterdi.

‘BİZ HERHANGİ BİR PARTİNİN MEDYASI DEĞİLİZ’

“Biz CHP medyası ya da herhangi bir partinin medyası değiliz” diyen Yanardağ sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biz Türkiye’deki demokratik hak ve özgürlükler, adalet ve eşitlik için, demokrasi için, laiklik ve cumhuriyet için mücadele eden o geniş alanda taraf olduğunu açıkça ilan etmiş, özgürlükler ve halktan yana olacağını özellikle belirtmiş ve bunu hiçbir biçimde gizlememiş tam tersine bunu gururla söylemiş bir medya kuruluşuyuz. Ama muhalefet alanında herkese karşı eşit uzaklıkta kalmak istediğimiz gibi hiç kimseye karşı da bir önyargı sahibi değildik. Ne zaman ki İYİ Parti masayı devirip demokratik güç birliğine, ittifaka ihanet etti… Ne zaman ki ittifakın en önemli partisi olan CHP’nin iç işlerine müdahale ederek başka adaylar çıkarmaya çalıştı genel merkez adayını ilan etmeden… O zaman biz bunu tartışmaya başladık. O yüzden cehaletin ötesinde siyasi bir aptallığın da ahmaklığın da gereği yok. Biz İYİ Parti Türkiye’nin demokrasi güçlerine Cumhuriyet’e ihanet ettikçe buna izin de vermeyeceğiz, geçit de vermeyeceğiz. Bu net. Bu bizim entelektüel sorumluluğumuzdur. Aydın olma sorumluluğumuzdur. Gazeteci olma sorumluluğumuzdur ve işimizdir yorumcu olarak.”

Merdan Yanardağ Kürşad Zorlu’ya zor soruyu sordu

Kaynak: TELE1