Merdan Yanardağ Kürşad Zorlu’ya zor soruyu sordu

Yayın tarihi: 5 Aralık 2023 Salı 1:27 am - Güncelleme: 5 Aralık 2023 Salı 1:43 am

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, Kürşad Zorlu’ya “Sayın trol” diye seslenerek, “Hangi kuruluş ilke ve amaçlarından uzak size bir teklifte bulunuldu? Mesela cumhuriyetin kazanımlarının korunması, laikliğin korunması, cumhuriyetin savunulması, demokratik hak ve özgürlüklerin genişletilmesi konusunda siz farklı görüşlere mi sahipsiniz?” sorusunu sordu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’in İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e yaptığı ‘iş birliği’ teklifini görüşmek için toplanan GİK toplantısında ‘hayır’ sonucu çıktı. İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu kararı, “Genel idare kurulumuz 2024 yerel seçimlerine İYİ Parti’mizin hür ve müstakil olarak girme kararını almıştır” ifadeleriyle duyurdu. TELE1’de yayınlanan ’18 Dakika’ programında konuşan TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, İYİ Parti’nin CHP’nin ittifak önerisini reddetmesine ilişkin şu ifadeleri kullandı:

“İYİ Parti 35’e 14 kararını vermiş. Muhalefet eden 14 oy hiç az değil. Ben İYİ Parti seçmeninin duyarlılıklarını o 14 kişinin temsil ettiğini düşünüyorum. İYİ Parti’nin bu kararını İYİ Parti’yi siyasal olarak bir intihara, bir yok oluşa doğru sürükleyeceği kanaatindeyim. Tarih gösterecek. Tabii ki İYİ Parti hemen yok olacak demiyorum ama kendi misyonunu inkar eden bir çizgiye savrulmuş durumda. Bu kararın anlamı Cumhur İttifakı ve Erdoğan kazansın demektir. İYİ Parti’nin trol sözcüsü Kürşad Zorlu diyor ki; ‘Kararımıza ilişkin şu temel ilke ve kaygılarımızı ortaya koymak isterim. CHP’nin sunduğu ittifak ya da işbirliği teklifi üzerinde yaptığımız değerlendirmede oluşabilecek tablonun İYİ Parti’nin kuruluş ilke ve amaçlarıyla benzer doğrultuda tavır koymaktan uzak olacağı noktasında fikir birliğine varılmıştır’. Sayın trol, hangi kuruluş ilke ve amaçlarından uzak size bir teklifte bulunuldu? Mesela cumhuriyetin kazanımlarının korunması, laikliğin korunması, cumhuriyetin savunulması, demokratik hak ve özgürlüklerin genişletilmesi konusunda siz farklı görüşlere mi sahipsiniz?”

Merdan Yanardağ: İYİ Parti’nin hedefi CHP’ye kaybettirmek, AKP’ye kazandırmak

Kaynak: TELE1