Merdan Yanardağ’dan İmamoğlu ve Kılıçdaroğlu sorularına net cevap

Yayın tarihi: 19 Haziran 2023 Pazartesi 9:44 pm - Güncelleme: 20 Haziran 2023 Salı 12:21 am

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, CHP’de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun da değişmesi gerektiğini, öne çıkan isimlerden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da siyasi programını açıklaması gerektiğini söyledi.

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, Evren Özalkuş’un sunduğu 4 Soru 4 Cevap isimli programda CHP’de esen “değişim rüzgarı”nı değerlendirdi.

“TOPLUMDA KARŞILIĞI VAR AMA PARTİ’DE BELLİ BİR TEPKİ VAR”

Evren Özalkuş, Merdan Yanardağ’a, “İmamoğlu, Genel Başkan olabilir mi CHP’ye?” sorusunu yöneltti.

Merdan Yanardağ, Ekrem İmamoğlu’nun toplumda karşılığının olduğu fakat Parti içinde belli bir kesimin tepkisinin olduğunu gözlemlediğini söyledi.

Yanardağ, soruya şu cevabı verdi:

“Tabii olabilir. Neden olmasın? Cumhuriyet Halk Partili delegeler seçerse neden olmasın? Cumhuriyet Halk Partililer kendilerine bir genel başkan seçeceklerse bunlardan biri pek ala Ekrem İmamoğlu olabilir. Ama durum şu: Ben Ekrem İmamoğlu’nun ne söylediğini bilmiyorum. Nasıl bir Türkiye önerdiğini, nasıl bir Cumhuriyet Halk Partisi önerdiğini bilmiyorum. Bugüne kadar da söylemiş değil. Bize cumhuriyet konusunda, laiklik konusunda, kamuculuk konusunda nasıl bir perspektife sahip bilmiyoruz. Bir demokratik sol partinin lideri olacak entelektüel birikime sahip mi ondan emin değilim Ekrem İmamoğlu’nun. Hırslı, mücadeleci bir politikacı. Belki bütün bunları anlatacak bize. Bir program koyacak, bir görüş koyacak. Onları da okumaya, değerlendirmeye hazırım. Bir ön yargım yok. Ben Parti’de değil ama toplumda bir karşılığının olduğunu ama Parti’de belli bir tepkinin olduğunu da biliyorum. Bunu bir gözlem olarak söylüyorum.”

“DEĞİŞİM GENEL BAŞKANI DA KAPSAMALI”

Evren Özalkuş, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu hakkında da Merdan Yanardağ’a, “Siz Kemal Kılıçdaroğlu’nun devam etmesinden yani CHP Genel Başkanlığı’nı devam ettirmesinden yana mısınız?” sorusunu sordu.

Merdan Yanardağ, Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı olan Kemal Kılıçdaroğlu’nun başarılı bir kampanya yönettiğini, alınan yüzde 48 oyun yüksek bir oran olduğunu fakat değişimin Kılıçdaroğlu’nu da kapsaması gerektiğini söyledi.

Soruya cevap veren Yanardağ şu ifadeleri kullandı:

“Ben Cumhuriyet Halk Partisis’ndeki değişimin Genel Başkan’ı da kapsaması gerektiğini düşünüyorum. Kemal Bey’in Cumhuriyet Halk Partisi’ndeki değişimin önünü açacağını ama bu değişim sürecini yönetmek istediğini düşünüyorum. Eğer kalmaya çalışırsa büyük hata yapar. Kemal Kılıçdaroğlu’nun da değişmesi gerektiğini düşünüyorum. Son derece dürüst, kişilikli, önemli bir kampanyayı yürüttü. Önemli bir başarıyı elde etti. Yüzde 48 çok yüksek bir orandır. Kemal Bey’e haksızlık yapılmamalı, saygısızlık yapılmamalı.”

Yanardağ’dan o gazetecilere tepki: İktidara gıkınız çıkmıyor