Yanardağ’dan o gazetecilere tepki: İktidara gıkınız çıkmıyor

Yayın tarihi: 14 Haziran 2023 Çarşamba 9:26 pm - Güncelleme: 15 Haziran 2023 Perşembe 2:08 am

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, bazı gazetecilerin Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik gazetecilik etiğini aşan sözlerine tepki gösterdi.

CHP’de değişim rüzgarları eserken, tanınmış bazı gazeteciler CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na gazetecilik etiğini aşan sözler kullanarak “Görevi bırak” çağrısında bulundu. TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ ’18 Dakika’ programından o gazetecilere tepki gösterdi.

‘KABUL EDİLEBİLİR DEĞİL’

İsim vermeden TELE1’in hedef alınmasına da tepki gösteren Yanardağ şunları söyledi: “Birtakım gazetecilerin muhalefete genel başkana tayin etmesi, bu konuda terbiye sınırlarını aşması büyük bir sorundur. Kendini muhalif olarak sunan gazete ve TV’lerde bu yönde bir operasyon başlatılması da dikkat çekicidir. Burada sorun gazetecilik adına yapılmasıdır. Üstelik gazetecilik terminolojisi ve terbiye sınırının aşılması kabul edilebilir değildir. Eleştiri, yorum başka bir şey küfür, hakaret veya muhalefet partisinin başına lider tayin edilmesi başka bir şeydir.

‘İSTİYOR MUSUNUZ BÖYLE BİR TARTIŞMA?’

Siz iktidarın karşısında sünepe gibi sinmişsiniz, gıkınız çıkmamış siperin en önünde kavga edenler, haklarında onlarca dava bulunan bizim gibi medya kuruluşlarına da fondaş medya diyeceksiniz! Sizin sermayenizin kaynağı belli değil be… İstiyor musunuz böyle bir tartışma? Bu televizyon kanalı üç kez mali soruşturma geçirdi. Yakınlarımızın dahi hesapları kontrol edildi. Bizi imha ederlerdi ya! Terbiyeli olacak, yandaşların deyimiyle dostlarınıza saldırmayacaksınız. Dostluğumuzu takınmaya çalışıyoruz ama bunun belli sınırları vardır. Uyarıyorum; o sınırları aşmayın.

‘HAPİS TEHDİDİYLE GAZETECİLİK YAPIYORUZ’

Erdoğan’a verilmeyen, Türkiye’deki demokrasi mücadelesine verilen yüzde 48 oyu çürüten ve iktidara paha biçilmez bir hizmet sunan bu anlayışla mücadele ederiz. Bunu da iyi yaparız. Toplumu pasifize ediyorsunuz, bu büyük bir ihanettir. Böyle konforlu bir ortam yoktur. Herkes terbiyesini takınsın. İsim vermeyeceğim, haddinizi bilin. Biz tepesinde demoklesin kılıcı gibi hapis tehdidiyle gazetecilik yapıyoruz. İstinaf’taki bir duruşma mahkumiyetimizle sonuçlanırsa gideceğimiz yer belli. Hele hele bizleri kastederek konuşuyorsanız ağzınızı çalkalayın.”