Merdan Yanardağ’dan Halk TV’ye sert tepki!

Yayın tarihi: 7 Nisan 2022 Perşembe 8:58 pm - Güncelleme: 8 Nisan 2022 Cuma 1:25 pm

 RTÜK Diyanet’in şikayeti üzerine bir Kur’an Kursu’ndaki tecavüz davasını haberleştirdiği için Halk TV, KRT ve TELE1’e ceza verdi. Gelen tepkilerden sonra RTÜK açıklama yaparak, “Organize şebekelere boğun eğmeyeceğiz” dedi. TELE 1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, Halk TV’nin başka hiçbir kanala ceza verilmemiş gibi haber yapmasını hatırlatarak, ” O yüzden Ebubekir Şahin ve çoğunluk RTÜK üyeleri endişelenmesin ortada bir şebeke yok” dedi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurumu (RTÜK), Erzurum’da Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı bir Kur’an Kursu’nda yedi çocuğun cinsel istismara uğramasına ilişkin davayı haber yapan Halk TV, KRT ve TELE 1’e Diyanet’in şikayeti üzerine para cezası verdi.

RTÜK, Diyanet’in şikayeti üzerine verilen cezaya ilişkin tepkilere  yönelik yazılı bir açıklama yaparak, “RTÜK Üyelerini ve çalışanlarını hedef gösteren organize şebekelere bugüne kadar boyun eğmedik bundan sonra da boyun eğmeyeceğiz” dedi.

TELE 1 Genel Yayın  Yönetmeni Merdan Yanardağ, Prof. Dr. Emre Kongar ile yaptığı 18 Dakika isimli programda RTÜK’ün ‘organize şebekeler’ açıklamasını değerlendirdi.

Merdan Yanardağ,  TELE 1 Ana Haber Bülteni’ni sunucusu Evren Özalkuş’un RTÜK’ün Halk TV ve KRT’ye de ceza verdiğini bilgisini paylaştığını fakat Halk TV’nin TELE 1′ ve KRT’ye ceza verildiğine yönelik bir haber yapmadığını vurgulayarak, “Fakat Şebeke diyor ya RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin ve RTÜK’ün çoğunluk üyeleri, biz haberlerimizi böyle vermemize rağmen Halk TV haberlerinde bizden söz etmedi. Sadece Halk TV’ye ceza verilmiş gibi haber yaptı.

HALK TV’DEKİ GAZETECİLER TEMEL GAZETECİLİK DEĞERLERİ VE İLKELERİNE UYMADI

Oradaki gazeteci arkadaşlarımız basit gazetecilik ilkelerine ve değerlerine uymaları gerekirken yapmadılar. Herhalde bundan çok rahatsız olacak ki İrfan Değirmenci ana haber sonunda ‘Sadece bize ceza verilmedi TELE 1 ve KRT’ye de ceza verildi’ dedi. KRT haberi doğru düzgün yaptı kimlere ceza verilmiş belirtti. Sayın Ebubekir Şahin ve çoğunluk RTÜK üyeleri endişelenmesin ortada bir şebeke yok. Maalesef bağımsız yayın yapan TV kuruluşlarının tümünde bir dayanışma yok. Tuhaf kendinden menkul bir rekabet anlayışı var biz o rekabetin dışındayız” dedi.

 

Merdan Yanardağ’dan RTÜK’e: Hangi cezayı verirseniz verin vız gelir bize