Merdan Yanardağ’dan BirGün açılışına mektup

Yayın tarihi: 16 Eylül 2023 Cumartesi 4:06 pm - Güncelleme: 16 Eylül 2023 Cumartesi 4:15 pm

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ yeni bir ofise taşınan BirGün gazetesine mektup gönderdi. Yanardağ, BirGün’ün İslamofaşizme karşı ideolojik ve kültürel mücadelede öncülük edeceğine vurgu yaptı.

Hedef gösterilip tutuklanan TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, yazarı olduğu BirGün gazetesinin yeni ofis açılışına Silivri Cezaevi’nden bir mektup gönderdi. Ofisin açılışına katılan Yanardağ’ın oğlu Alp Yanardağ’ın okuduğu mektupta Yanardağ, BirGün’ün İslamofaşizme karşı ideolojik ve kültürel mücadelede öncülük edeceğini düşündüğünü vurguladı.

Yanardağ mektubu şöyle:

“Sevgili BirGün, sevgili dostlarım;

Yazmaktan ve bir parçası olmaktan onur duyduğum gazetemizin yeni yayın döneminde Türkiye’de çok önemli bir boşluğu dolduracağına inanıyorum. Siyasal İslamcılar ve İslamofaşizm’e karşı çok uzun yıllardır ihmal edilen ideolojik ve kültürel mücadelenin yürütülmesinde öncülük edeceğini düşünüyorum.

Azgın bir İslamcı faşist azınlığın ideolojik bir hile yaparak kendi taleplerini bütün toplumun arzusu gibi göstermesine izin vermeyeceğiz.

Muhalefetin pusulasız, dağınık ve özgüven yitimi yaşadığı bir dönemde gazetecilikte yeniden devrimci olmak, topluma ve ülkeye yön göstermek gerekiyor.

BirGün bunu yapacaktır.

Merdan Yanardağ, Silivri. ”

Merdan Yanardağ: İttifak hayatın içinde kurulacak