Merdan Yanardağ’dan AKP’li Şamil Tayyar’ın paylaşımına tepki: Ağzını çalkalayın

Yayın tarihi: 4 Ağustos 2022 Perşembe 1:38 am - Güncelleme: 4 Ağustos 2022 Perşembe 1:48 am

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, AKP’li Şamil Tayyar’ın demans hastalığı nedeniyle tahliye edilen Çevik Bir’i hedef alan paylaşımına tepki gösterdi. Yanardağ, Aşık Veysel’in sözünü alıntılayan Tayyar’a karşılık “Aşık Veysel’in adını kirletmeyin. Aşık Veysel bu ülkenin mazlumlarının büyük ozanıdır. Sizin ağzınıza yakışmaz, ağzını çalkalayın” dedi.

28 Şubat davasına bakan Ankara 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi, müebbet hapis cezasına çarptırılan ve 21 Ağustos 2021’den bu yana cezaevinde tutulan Emekli Orgeneral Çevik Bir demans hastalığı nedeniyle tahliye edildi.

AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Şamil Tayyar da, Bir’in orgeneral üniformalı fotoğrafı ile tahliye edildiği fotoğrafını “Aşık Veysel’in dediği gibi; ‘Gören göze ibret vardır her şeyde’ ” ifadesiyle paylaştı.

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, paylaşıma ’18 Dakika’ programında tepki gösterdi, paylaşımı “Köylü, kabile intikamcılığı” nitelendirdi.

Demans raporu verilen Çevik Bir tahliye edildi

‘ÖYLE HELALLEŞMEK YOK’

Yanardağ “Birkaç tane cumhuriyet düşmanı siyasal İslamcı’nın içini serinletmek için bu görüntüler yayınlandı. AKP’li Şamil Tayyar kim? AKP’de iki dönem milletvekilliği yapmış, eski bir gazeteci ve kumpas davalarının ünlü tetikçi yazarlarından biri. Bakın Ergenekon diye örgüt olmadığı mahkeme, Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay kararlarıyla kesinleşmiş dimi? Peki Şamil Tayyar’a ne diyeceğiz? Şamil Tayyar çalıştığı gazetelerde, çıktığı TV’lerde böyle bir örgütün canhıraş bir şekilde sonuna kadar savunan, cemaat bağlantılı bilgilerle, oradan aldığı enformasyonla haber yapan bir gazeteci değil mi? Ne yazmış ‘Aşık Veysel’in dediği gibi; ‘Gören göze ibret vardır her şeyde…’ Aşık Veysel’in adını kirletmeyin. Aşık Veysel bu ülkenin mazlumlarının büyük ozanıdır. Sizin ağzınıza yakışmaz, ağzını çalkalayın. Evet ‘Gören göze ibret vardır’ ve hep birlikte göreceğiz. Öyle helalleşme yok. Yapanın yanına kâr kalırsa eğer yeni bir gelecek kurulamaz. Kumpasçılardan, köylü intikamcılarından hesap sorulmazsa bu ülke yeni bir başlangıç yapamaz. Ben uyardım sizi, bakın kin ekiyorsunuz bu topraklara. Ortada yapılmamış bir dava var. Bugün bütün AKP yöneticilerinin 15 Temmuz darbesinden yargılanması lazım. Niye Meclis’in Araştırma Komisyonu raporunu yayınlamıyorsunuz? Şamil Tayyar dahil Fetullahçı çetenin siyasi ayağı oldukları ortaya çıkar korkusuyla bunu yapmadılar” ifadelerini kullandı.

Daha sonra cezaevinden kendisine gelen mektupları okuyan Yanardağ “Hapishaneler bir ülkenin aynasıdır. Hapishanelerini birer zulüm ve işkence evine dönüştüren bir rejim, bir düzen sürdürülemez” dedi.