Demans raporu verilen Çevik Bir tahliye edildi

Yayın tarihi: 1 Ağustos 2022 Pazartesi 6:28 pm - Güncelleme: 2 Ağustos 2022 Salı 2:25 pm

28 Şubat davasında müebbet hapis cezasına çarptırılan ve cezaevine konulan eski Genelkurmay İkinci Başkanı emekli Orgeneral Çevik Bir tahliye edildi. Bir, demans hastasıydı. 

28 Şubat Davası’na bakan Ankara 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi, müebbet hapis cezasına çarptırılan ve 21 Ağustos 2021’den bu yana cezaevinde tutulan Emekli Orgeneral Çevik Bir hakkında tahliye kararı verdi.

Çevik Bir hakkında düzenlenen hastane raporunda, demans tanısı mevcut olduğu ve hastalığının ilerlediği, infazının ertelenmesi gerektiği belirtilmişti.

Bir’in avukatı Ümit Kara, “Denetimli serbestlik yok. İmza, yurt dışı yasağı, ev hapsi olmaksızın infazına ara verildi. Cezaevinde kalamaz şeklinde raporu vardı. Şubat ayından bu yana da işleme konmamıştı ancak geç de olsa işleme konulmuş oldu” dedi.

Demans hastası Aysel Tuğluk’tan savunma istendi!

CEZAEVİNDEN ÇIKTI

Çevik Bir karar sonrası akşam saatlerinde cezaevinden çıktı. Cezaevi önüne gelen yakınları ile kısa bir süre sohbet eden Bir, tahliyenin ardından hatıra fotoğrafları çektirdi. Kısa bir açıklama da yapan Bir “Böyle güzel şeylerin her zaman peşinde olun. Teşekkür ederim” dedi.

 

NE OLMUŞTU?

28 Haziran’da Ankara 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 28 Şubat davasında müebbet hapis cezasına çarptırılan ve infaz erteleme talebi doğrultusunda İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilen, dönemin Genelkurmay 2’nci Başkanı Çevik Bir için düzenlenen raporda, demans tanısı mevcut olduğu ve hastalığının ilerlediği, cezaevi koşullarında kalmasının uygun olmadığı, infazının ertelenmesi gerektiği belirtilmişti.

28 Şubat tutuklusu Çevik Bir’in sağlık durumu kötüye gidiyor

Sertel: Çevik Bir beni arkadaşı sandı