Merdan Yanardağ’a Özgürlük Platformu’ndan 4 Ekim çağrısı

Yayın tarihi: 2 Ekim 2023 Pazartesi 7:16 pm - Güncelleme: 3 Ekim 2023 Salı 10:54 am

Merdan Yanardağ’a Özgürlük Platformu Girişimi hedef gösterilip tutuklanan genel yayın yönetmenimiz Merdan Yanardağ için “4 Ekim’de Çağlayan Adliyesi’nde buluşalım” çağrısında bulundu.

Merdan Yanardağ’a Özgürlük Platformu Girişimi, TELE1 canlı yayınındaki sözleri çarptırılarak hedef gösterilen ve 99 gündür tutuklu bulunan TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ ile dayanışmak için herkesi 4 Ekim’de Çağlayan Adliyesi’ne çağırdı.

Merdan Yanardağ 4 Ekim’de hakim karşısında

“TELE1 TV ‘ 4 Soru 4 Cevap’ programından söylediği sözler bağlamından koparılarak haksızca suçlanan; Anayasa’ya, yasalara ve hukuka aykırı olarak tutuklanan gazeteci Merdan Yanardağ derhal serbest bırakılmalıdır’ demek için Çağlayan Adliyesi önünde buluşalım” ifadelerini kullanan platformun ‘Merdan Yanardağ’a özgürlük’başlığıyla yaptığı açıklama şu şekilde:

‘TUTUKLULUK BİR KERE DAHA CEZALANDIRMAYA DÖNÜŞTÜ’

“Basın özgürlüğü ve demokrasi savunusuna tahammülü olmayan siyasî iktidar, bir kere daha hapsetmekte buldu çözümü. TELE1 genel yayın yönetmeni, gazeteci arkadaşımız Merdan Yanardağ 27 Haziran’dan bu yana tutuklu. “Tutukluluk” bir kere daha cezalandırmaya dönüştü.

Merdan Yanardağ operasyonu böyle anlatmıştı…

‘KEYFİ TUTUKLAMAYI PROTESTO EDİYORUZ’

Merdan Yanardağ, sadece basın özgürlüğü adına değil, ülkedeki demokratik muhalefet adına da önemli bir politik figür. Bu yanıyla da iktidarın hedefi olmaktan kurtulamıyor. Bizler, Merdan Yanardağ’a Özgürlük Platformu Girişimi olarak bu keyfî tutuklamayı protesto ediyoruz.

BAMAD’dan Merdan Yanardağ’a ‘Basın Özgürlüğü’ ödülü!

‘BUGÜN DEĞİLSE NE ZAMAN?’

Hukukun, adaletin siyasallaşması; toplum adına, ülkemiz adına telafisi olanaksız sonuçlar doğuracaktır. Geçtiğimiz yıllarda bunun çok acı örneklerine tanık olduk. Çok geç olmadan bu yoldan dönülmelidir.  Hukuka, adalete inanmak istiyoruz. Demokrasi, insan hakları ve hak-hukuk adına; dostlarımızı, sivil toplum kuruluşlarını, siyasî partileri ve tüm halkımızı Merdan Yanardağ ile dayanışmaya, ona sahip çıkmaya çağırıyoruz. Bugün değilse, ne zaman? Merdan Yanardağ yalnız değildir!”

Merdan Yanardağ: Tutuklanmam seçimlerin kaybedilmesinin ilk somut siyasal sonucuydu