Merdan Yanardağ Yeşil ve Sol Parti’den aday olan Çandar ve Cemal’e ateş püskürdü

Yayın tarihi: 6 Nisan 2023 Perşembe 10:25 pm - Güncelleme: 6 Nisan 2023 Perşembe 10:52 pm

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, HDP’nin seçime gireceği parti olan Yeşil ve Sol’un Hasan Cemal ve Cengiz Çandar’ın aday olmasına tepki gösterdi. Yanardağ, 2010 Anayasa değişikliğini destekleyen Çandar ve Cemal’in ‘yetmez ama evetçi’ dönek solcular olduğunu söyledi.

HDP, Anayasa Mahkemesi’ndeki kapatma davası nedeniyle Yeşil ve Sol Parti’den 14 Mayıs seçimlerine girecek. TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, Yeşil ve Sol Parti’nin 2010 referandumuna destek veren Hasan Cemal ve Cengiz Çandar’ın aday göstermesine tepki gösterdi.

Çandar’ın FETÖ elebaşı Gülen’i öven sözlerini hatırlatan Merdan Yanardağ, “İşte bu zihniyet sahipleri halkın demokratik ve cumhuriyetçi direniş reflekslerini kırdı” dedi. Hasan Cemal’in de AKP’ye en kritik dönemde destek vermiş bir ‘dönek solcu’ dolduğunu belirten Yanardağ, “Dinci faşizan rejime, cehennemim yollarına taş döşeyenlerden biridir” dedi.

‘Yetmez ama evet’çi Cengiz Çandar Yeşil Sol Parti’den aday

Yanardağ, 18 Dakika’da şunları dile getirdi:

 

“AKP’YE İTİRAZLARININ SEBEBİ BURUŞUK BİR PEÇETE GİBİ FIRLATILMALARIDIR”

ESP’den Yeşil Sol Parti’ye Hasan Cemal ve Cengiz Çandar vetosu

“Çengiz Çandar, Yeşiller ve Sol Parti’den aday. Bunlar doğrudan evetçi tayfa. Erdoğan’ın ‘Hasan ağabey’ dediği, Hasan Cemal, iktidara en kritik dönemde açık destek vermiş dönek bir solcudur. Bu dinci faşizan rejimin otoriter rejime, cehennemin yollarına taş döşeyenlerden taşıyan biridir. Bugün AKP iktidarını bile kemalist olduğunu eleştiriyor.

Cengiz Çandar’ın Fetullah Gülen’i öven çandar içinde, “İşte bu zihniyet sahipleri halkın demokratik ve cumhuriyetçi direniş reflekslerini kırdu. Bunlar birkaç bin kişi. Ama bu kesim, dönek solcular yetmez ama evetçi liberallar Türkiye’nin demokratikleşme yolculuğunun kesintiye uğramasına yol açtılar. Bunların özür dilediğini görmedik. Kimseye kin tuttuğumuz yok ama Oya Baydarlar Altan kardeşler Cengiz Çandarların yol açtığı budur. Hiç unutmuyorum, “Uzun adam biraz bilgisiz ama onun kaderi Türkiye’yi demokratikleştirmek” diye yazı yazdılar. Taraf gazetesinde Ahmet Altan yazdı. Şimdi bu iki kişinin Emek ve Özgürlük blokunun adayı olması beni son derece şaşkınlığa sürükledi. Bunlar bugün AKP iktidarının yönelttikleri itirazın sebebi buruşuk bir peçete gibi fırlatılmalarıdır.

Ben diyorum ki iyi ki TİP, ayrı girmiş seçime diyorum.

HDP’yi uyarmak istiyorum. Bunlar cumhuriyet mitinglerini ile darbeci mitingler diye sundular.”

“MARTENİÇKAYI 14 MAYIS’A KADAR TAKIN”

Yanardağ, yandaşların ve trollerin Millet İttifakı adayı CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçim kampanyasında kullandığı marteniçkanın ‘idam ipi’ olduğunu iddia etmelerine sert tepki gösterdi. Yanardağ şunları dile getirdi:

“Kılıçdaroğlu ile hafta sonu görüştüğümde bana hediye etti, yakınlarıma da gönderdi. Bu Kılıçdaroğlu’nun kolunda da var. Bu hıdrellez de baharın geldiğini anlatmak için takılır. Bu bir Rumeli geleneğidir. Bunu bir ağaçdalına Trabzon mitigie asmışlar. Var ya bu Fahrettin Altun’un adamları mı Özgür Özel’in deşifre ettiği trol ordusu mu artık bunu, “Mitingde darağacı gösterdiler” dedi. Bunu Ömer Çelik de söyledi. Bir partinin sözcüsü yalan söylüyor. Böyle bir yalan olabilir mi ya? Ömer Çelik marteniçka bu. Güya Kılıçdaroğlu’nun afişinde idam ipi gösterilmiş. Çok korkuyorlar kaybediyorlar. Zavallı yalan üretiyorlar. Ben bütün Türkiye’ye takın, bunu bir protesto eylemine çevirin diyorum. Bunu bir idam ipi olarak gösteriyorsunuz? Utanmazlar, bu nasıl bir çarpıtmadır. Leylekleri görünce de çıkartmayın 14 Mayıs’a kadar takın”