‘Yetmez ama evet’çi Cengiz Çandar Yeşil Sol Parti’den aday

Yayın tarihi: 6 Nisan 2023 Perşembe 7:58 am - Güncelleme: 6 Nisan 2023 Perşembe 10:13 am

Türkiye’nin bugünkü duruma gelmesinin yolunu döşeyen, AKP-Cemaat koalisyonuna ‘Yetmez Ama Evet’ diyen gazeteci Cengiz Çandar, Yeşil Sol Parti’den gelen milletvekili adaylığı teklifini kabul etti.

2010 Anayasa Referandumu’nun ‘Yetmez ama evet’çi isimlerinden gazeteci Cengiz Çandar 14 Mayıs seçimleri için Yeşil Sol Parti’den gelen milletvekili adaylığı teklifini kabul etti. Aday adaylığı başvurusu yapacak olan Çandar’ın, milletvekili aday adayı olarak Yeşil Sol Parti’ye resmen başvurmaya hazırlandığı belirtildi. Başvurunun ardından Çandar’a, Yeşil Sol Parti adına Yüksek Seçim Kurulu’na bildirilecek milletvekili aday listesinde yer verilecek.

Konuyla ilgili T24’e açıklamada bulunan Çandar “HDP/YSP yönetiminden adaylık teklifini aldığımda çok onurlandım ve çok sevindim. Ömrümün yarısından çoğunu Türkiye’nin, Türkler ve Kürtlerin eşit ve özgür birlikteliği ve Kürt sorununun barıçşı çözümü için harcadım. Tüm enerjimi ve birikimimi halkımızın hizmetine sunmak için heyecanlıyım. Tarihi bir dönemin eşiğindeyiz. Demokratik Türkiye amacımızdır. Birlikte başaracağız” dedi.

Bu arada sosyal medyada adaylık haberi sonrası Çandar’ın NTV’de yaptığı programda FETÖ lideri Fethullah Gülen’i dakikalarca övdüğü görüntüler gündem oldu.

Sırrı Sürreyya Önder’den adaylık sürprizi

Hasan Cemal HDP’den milletvekili adayı olacak