Merdan Yanardağ ve Emre Kongar değerlendirdi: Kim bu ‘bölücü kebapçılar’?

Yayın tarihi: 5 Ekim 2021 Salı 10:06 pm - Güncelleme: 6 Ekim 2021 Çarşamba 5:26 pm

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin ‘bölücü kebapçılar‘ açıklaması gündemdeki yerini koruyor. TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ ve gazeteci Emre Kongar ’18 Dakika’da Bahçeli’nin bu açıklamasını değerlendirdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada “Vatandaşlarımızın günlük iaşe çabasını istismar edip pireyi deve yapanlara da terörün acıklı maliyetini hatırlatmak görevimizdir. Teröre yardım ve yataklık yapan bölücü kebapçıların işsizlikte payı vardır” ifadelerini kullandı.

Bahçeli’nin tam olarak kimi kastettiği anlaşılamazken, bu sözleri sosyal medyada en çok konuşulanlar arasına girdi. TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ ve gazeteci Emre Kongar ’18 Dakika’ programında Bahçeli’nin bu açıklamasını ele aldı.

Yanardağ, “Sözlerinin tamamına baktım nereden baksanız bir yere yerleştirmiyorsunuz” derken, Kongar Bahçeli’nin açıklamasında birkaç sorunun olduğunu belirterek, “Birinci sorun bir parti liderinin gerçekle ilişkilerinin kopup kopmadığına ilişkin” ifadelerini kullandı.

YANARDAĞ: BEN ÇÖZEMEDİM

Açıklamayı gülerek okuyan Yanardağ, şunları söyledi: “Devlet Bahçeli’nin kimi kastettiği pek anlaşılamadı. ‘Teröre yardım ve yataklık yapan bölücü kebapçıların işsizlikte payı vardır’ diyor. Şimdi hocam siz, bu denklemi çözebildiniz mi?  AKP ve MHP ortaklığının nasıl olacağı bu başkanlık rejiminde biraz tuhaf. Şöyle düşünüyorum acaba, bu kebapçılar ağırlıklı olarak Kürt vatandaşlarımızı işe alıyorlar. Yoksa bunun başka bir sebebi mi var. Sözlerinin tamamına baktım nereden baksanız bir yere yerleştirmiyorsunuz. Ben çözemedim hocam, ben size bırakıyorum. Ne diyorsunuz hocam bu bölücü kebaplar kim? İktisat bilimine bir katkıda bulunmuş. Şaka da yapmıyorum ben çözemedim bunu.”

KONGAR’DAN ESPRİLİ YANIT: KEBAPÇILAR BÖLÜCÜ ÇÜNKÜ…

Emre Kongar da esprili bir dille “Kebapçılar bölücü çünkü Urfa kebabı, Adana kebabı diye ayrılık tohumları atıyorlar” dedi ve şöyle devam etti:

“Zaten başta tuhaf olan AKP-MHP koalisyonu gittikçe tuhaflaşıyor. Kebapçılar neden bölücü? Çünkü Urfa kebabı, Adana kebabı diye ayrılık tohumları atıyorlar. Benim aklıma yatan o. Millet de böyle yorumlar yapmaya başladı. Tabii benim yaptığım şaka. Bahçeli’nin açıklamasında çok ciddi birkaç sorun var. Birinci sorun bir parti liderinin gerçekle ilişkilerinin kopup kopmadığına ilişkin. Bu yorumu duyan çok kişi ‘Ya acaba Devlet Bahçeli neden söz ediyor?’ gerçekten bilemediler.”

Bahçeli: Bölücü kebapçıların işsizlikte payı vardır