Merdan Yanardağ uyarmıştı! AKP Öcalan’la yeni bir açılım sürecinin mi peşinde?

Yayın tarihi: 6 Temmuz 2023 Perşembe 2:04 pm - Güncelleme: 6 Temmuz 2023 Perşembe 2:25 pm

Merdan Yanardağ AKP’nin yerel seçim öncesi teröristbaşı Öcalan ile yeni bir açılım süreci başlayabileceğini söylemiş ardından tutuklanmıştı. 27. Dönem Milletvekili Aytun Çıray da, terör örgütü PKK’nın son açıklamasını paylaşarak yeni açılım süreci uyarısında bulundu.

PKK terör örgütünün sözde yöneticisi Cemil Bayık, Emek ve Özgürlük İttifakı ile ilgili yeni bir açıklama yaptı. Odatv’de yer alan habere göre, Bayık yeni süreçte İslam kartının öne sürüleceğinin işaretini verdi. Bu da akıllara açılım sürecinde oluşturulan Demokratik İslam Kongresi’ni getirdi.

Bayık, “Bu kesim Türkiye’de güçlüdür. Büyük bir kesimdir. Bunu göremez, buna göre bir siyaset geliştiremez, bu toplumu kucaklamazsan, aranıza dahil etmezsen Türkiye’de sonuç alamazsın. Erdoğan’ın yaptığı suistimale engel de olamazsın. Seçimde bu durum ortaya çıktı. Yürüttüğü siyaset, demokratik İslam siyaseti üzerineydi, çünkü Türkiye’ye İslam hakim. Ağırlıklı olarak Müslüman halkı var. Farklı inançlardan ve dinlerden insanlar da var fakat ağırlıklı olarak Müslüman bir halk. Bunu görmediğiniz taktirde ne yaparsanız yapın sonuç alamazsınız. Bu yüzden Emek ve Özgürlük İttifakı’nda yer alan herkesin bunu görmesi lazım. Demokratik İslam siyasetiyle bu halka gitmeli, kucaklamalı, aranıza almalısınız. O zaman bu ittifak Türkiye’de büyük sonuçlar alır” ifadelerini kullandı.

“YİNE BİR ŞEYLER DÖNÜYOR”

İYİ Parti’den istifa eden eski GİK üyesi ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray hem PKK’dan gelen son açıklamayı hem de yeni süreci “Yine bir şeyler dönüyor…” diyerek yorumladı.
Merdan Yanardağ da 0 Haziran 2023 tarihinde yayınlanan 4 Soru 4 Yanıt programında AKP’nin Abdullah Öcalan ile yeni bir açılım süreci hazırlığında olduğunu vurgulamış, bu sözlerinin ardından sözlerinin çarpıtıldığı montaj videoyla hedef gösterildikten sonra tutuklanmıştı.

Dün de TELE’e konuk olan Aytun Çıray, Merdan Yanardağ’ın yeni açılım sürecini öngördüğünü ve bu yüzden tutuklandığını vurguladı.