Merdan Yanardağ tutuklanmasının üç nedenini açıkladı: Hiçbiri işe yaramayacak!

Yayın tarihi: 8 Temmuz 2023 Cumartesi 3:27 pm - Güncelleme: 8 Temmuz 2023 Cumartesi 3:27 pm

Tutuklu TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, iktidarın üç gerekçe düşünerek kendisini tutuklattığını belirterek hiçbirinin işe yaramayacağını söyledi.

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın 20 Haziran tarihli 4 Soru 4 Yanıt programında AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu’nun Abdullah Öcalan hakkındaki sözlerinin yeni bir açılım sürecinin başlayabileceği anlamına geldiğini söylediği sözleri sosyal medyada kurgu bir video ile çarpıtılarak dolaşıma sokulmasının ardından başlatılan soruşturmada tutuklanmasına yönelik tepkiler sürüyor.

Mahir Baş’ın sunduğu Haber 13 programına katılan CHP Bursa Milletvekili Kayıhan Pala, Merdan Yanardağ’a yaptığı ziyaretin ardından Yanardağ’ın mesajını aktardı.

Kayıhan Pala’nın aktardığına göre Merdan Yanardağ, siyasi olarak üç gerekçeyle tutuklandığını fakat hiçbirinin bir işe yaramayacağını düşünüyor.

“TOPLUM DİMDİK AYAKTA DURACAK”

CHP’li Pala, Yanardağ’ın görüşlerini şu ifadelerle aktardı:

“Bu meselenin aslında üç önemli etkisi üzerinden kurgulandığını düşünüyor sayın Yanardağ. İlk olarak söylemeye çalıştığı şey kendisine isnat edilen suçun ve kendi tutukluluk halinin muhalefet bloğunu parçalamaya dönük bir etkisinin olduğunun öngörüldüğünü, ikinci olarak bağımsız medyanın susturulmaya çalışıldığını ve üçüncü olarak da korku iklimine devam ederek toplumun baskılandığını, toplumun tepki vermesinin önüne geçmek için bir uğraş içinde olunduğunu düşündüğünü söyledi sayın Yanardağ. Bunları söyledikten sonra bunların hiçbirinin işe yaramayacağını, hem kendisinin hem de toplumun baskı iklimine karşı çok dik bir şekilde ayakta duracağını da sözlerine ekledi.

Saymaz, Yanardağ’ın tutukluluğunda Arınç ve Beşir Atalay’ı hatırlattı