Yanardağ, Yurdakul cinayetinin detaylarını anlattı: Elinde devrimcilerin kanı olanlar, onlar adına konuşmasın!

Yayın tarihi: 29 Ocak 2019 Salı 10:13 pm - Güncelleme: 30 Ocak 2019 Çarşamba 2:43 am

18 Dakika’da Emre Kongar ve Merdan Yanardağ, Medyanın tarafsızlığı, Seçim öncesi bazı belediye başkanlarının partisinden istifa etmesi, CHP İzmir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer üzerinden yürütülen tartışmalar ve Akşener’in MHP’ye yaptığı gönderme, kritik öneme sahip HDP oylarının hangi partide yoğunlaşacağı konuları tüm detayları ile konuşuldu.

Merdan Yanardağ, Meral Akşener’in hatırlattığı Cevat Yurdakul cinayeti hakkında önemli açıklamalarda bulundu. İşte konuşmasının satır başları:

CEVAT YURDAKUL KİMDİR?

Akşener dediki ‘Siz de Cevat Yurdakul’un yeğenini Milletvekili adayı olarak gösterdiniz’.Peki Cevat Yurdakul kimdir? Polder diye bilinen, Yurtsever, Kemalist, sol eğilimli örgütlerin kurduğu bir Polis Derneği idi Polder. Polder’in kurucularından Adana emniyet müdürüdür. Orada ülkücülerin işlediği cinayetleri araştırdığı için üç ülkücü tarafından öldürüldü. Öyle ülkücüler polis vurmaz asker vurmaz diye bir şey yok. Cevat Yurdakul’u şehit edenler ülkücülerdir ve mahkum edildiler.

CİNAYETTE BAHÇELİ’NİN DE ADI GEÇİYOR

O davalarda ilginç bir şekilde Devlet Bahçeli’nin de adı geçer. Meral Akşener’in göndermesi çok önemli bu açıdan. Devlet Bahçeli’nin arabasını alıp Adana’dan İstanbul’a silah getiren bir ülkücü grup yakalanıyor. Bahçeli o davada ifade veriyor. Benim öğrencilerimdir memlekete gideceğiz diye benim arabamı aldılar. Silahlarla benim ilgim yok diye ifadesi var. O yakalanan kişiler daha sonra Cevat Yurdakul’un şehit edilmesi meselesinden dolayı yargılandılar. Siz Yurdakul’un yeğenini MHP’den aday gösteriyorsunuz bir şey olmuyor. Değerli bir hukukçu Nurettin Soyer’in oğlu Tunç Soyer ‘yavaş şehir’ konseptini Seferihisar’a uygulayan daha insani bir şehircilik anlayışı benimseyen başarılı bir belediye başkanı üzerinden hareket ediyorsunuz.

ELİNDE DEVRİMCİLERİN KANI VARKEN, ONLAR ADINA KONUŞMASIN

Devlet Bahçeli burada İyi Parti’yi ve seçmenini Tunç Soyer’e oy vermekten vazgeçirmeye çalışan bir girişimde bulunuyor. Diyor ki Bahçeli ‘Bunu hiçbir ülkücü hiçbir devrimci kabul etmez’ siz bir kere devrimciler adına konuşmayı bir kenara bırakın. Biri devrimciler adına konuşmak için ağzını iki kere çalkalaması lazım. Yani elinde devrimcilerin kanı olanlar devrimciler adına konuşmaya kalkmasın.