Merdan Yanardağ: Tereddüt yok Şeyh Said hilafet ve şeriat istedi

Yayın tarihi: 13 Aralık 2023 Çarşamba 8:48 pm - Güncelleme: 13 Aralık 2023 Çarşamba 8:51 pm

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, Şeyh Said ‘şeriatçı’ diyerek hilafeti savunduğunu söyledi. Yanardağ DEM Parti’ye de, “Şeriat ve hilafeti mi savunuyorsunuz?” diye sordu.

TELE1’de Murat Taylan ve Merdan Yanardağ’ın hazırladığı 4 Soru 4 Yanıt programında ‘Şeyh Said’ isyanı ele alındı. Yanardağ, son günlerde Diyarbakır kayyumunun paylaşımıyla başlayan tartışmaya değinerek Şeyh Said isyanının amacının hilafet olduğunu vurguladı.

DEM Parti’ye de sorular yönelten Yanardağ şu ifadeleri kullandı:

“CHP’nin Şeyh Said tartışmasında bir tereddütü var. Burada bir tereddüt olmaz. Şeyh Said isyanı devlete karşı bir ayaklanmadır. Şeriat, hilafet ve saltanat istiyor. Kürt-İslam sentezi diyebileceğimiz bir ayaklanma. Kürt ulusal ayaklanması değil. DEM Parti de bir açıklama yapmış Şeyh Said ile ilgili. ‘Değerlerimiz’ demiş. Ben o değerleri merak ediyorum. Bunları açıklaması gerekiyor. Şeyh Said Kürt halkının değerleri için isyan etmedi. DEM Parti’ye sormak lazım; şeriat ve hilafet şeriatı mı savunuyorlar? Bunu savunmadıklarını biliyorum. Türkiye Partisi olmak isteyen DEM Parti kararını vermeli. Kiminle beraber olmak istiyor?”

Şeyh Said’i öven İYİ Partili Ensarioğlu disiplin süreci başlatıldı

Kaynak: TELE1