Merdan Yanardağ: Siyasal İslam bu ülkenin başına gelen en büyük felakettir!

Yayın tarihi: 28 Mart 2022 Pazartesi 9:40 pm - Güncelleme: 28 Mart 2022 Pazartesi 11:42 pm

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın, Atatürk’ün hutbelerde isminin geçmesini istemediği açıklamasına tepki gösterdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 18 Mart hutbesinde de ulu önder Atatürk yer almadı. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, konuyla ilgili bir açıklama yaparak Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hutbelerde isminin anılmasını istemediğini iddia etti. Prof. Dr.Emre kongar ile 18 Dakika programını yapan TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, Erbaş’ın açıklamasına tepki gösterdi.

Merdan Yanardağ, Siyasal İslamcı hareketin Kemalizm ve Cumhuriyet’in değerlerine karşı olduğun belirterek Ali Erbaş’ın Siyasal İslamcı Hareket ile ideolojilik bir paralellik içersinde davrandığını ifade etti. Yanardağ, Ali Erbaş’ın eğer Cumhuriyet’in kuruluş ilkelerine, başlangıç varsayımlarına ve önderlerine karşıysa “harbi bir biçimde” ifade etmesi gerektiğini söyledi.

“SİYASAL İSLAMCI SINIF BU ÜLKENİN BAŞINA 100 YILDIR GELEN EN BÜYÜK FELAKET”

Yanardağ, “Sıkıştığınız her yerde sığınmaya kalkmayın. Tıpkı 15 Temmuz darbesinen sonra AKP Genel Merkezi’ne dev bir Mustafa Kemal posterinin asılması gibi. İşte sizi bu takiye ve savaş hilesi olarak gördüğünüz bu ahlak anlayışı götürecek. Siz daha fazla bu ülkenin sırtında bir yük olarak taşınmayacaksınız. Demokratik seçimlerde usule uygun ve hukuk içinde sizin yaptığınız gibi kalleşlik yaparak takiye yaparak değil doğrudan açık demokratik bir mücadele sonucu bu ülkenin başından gideceksiniz. Siyasal islamcı sınıf bu ülkenin başına 100 yıldır gelen en büyük felakettir.” dedi.

Merdan Yanardağ: Biz Rusyacı değiliz ama siz NATO’cusunuz