Merdan Yanardağ Mehmet Akif Ersoy’un şiiriyle seslendi: Süleymaniye’ye dokunmayın

Yayın tarihi: 3 Şubat 2022 Perşembe 11:12 pm - Güncelleme: 3 Şubat 2022 Perşembe 11:12 pm

Süleymaniye Camisi’nin önünde yapılan ve caminin silüetine zarar veren İlim Yayma Vakfı’na ait olan inşaata, TELE 1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ Mehmet Akif Ersoy’un dizeler ile tepki gösterdi.

İstanbul, Fatih, Demirtaş Mahallesi’nde bulunan ve Mimar Sinan’ın “kalfalık eseri” olarak tanımladığı tarihi Süleymaniye Camisi’nin önünde yükselerek tarihi caminin silüetini bozan inşaat sosyal medyada tepki çekti. Süleymaniye önünde yükselen inşaatın AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın Mütevelli Heyeti Başkanı olduğu İlim Yayma Vakfı’na ait olduğu ortaya çıktı.

TELE 1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, Emre Kongar ile birlikte sundukları 18 Dakika programında Süleymaniye’nin silüetini bozan inşaata tepki gösterdi. “Süleymaniye’ye dokunmayın. Bu ülkenin kültürel mirasını yağmalamayın” diyen Merdan Yanardağ Bilal Erdoğan’ın Mütevelli Heyeti Başkanı olduğu İlim Yayma Vakfı’na da şu sözlerle tepki gösterdi:

“Muhafazakarlar hiçbir şey muhafaza etmiyor. Osmanlı’nın kültürel mirasını korumaya çalışan sadece bizleriz. Diğerlerinin yaptığı palavra sadece çizgi roman efelenmesi, başka bir şey değil. İlkokul öğrencilerinin savaşçılık oynarken ulaştığı bilinç düzeyinin ötesine geçmeyen bir anlayış ile Osmanlıcılık yapmaya kalkıyorlar.”

“MEHMET AKİF’İN DİZELERİNİ OKUDU”

Merdan Yanardağ, yapılan inşaata tepki gösterdikten sonra Mehmet Akif Ersoy’un Süleymaniye ile ilgili şu dizelerini de okudu:

“Gel yıkalım şu Süleymaniye’yi desem
İki kazma kürek, iki de ırgat gerek
Hadi gel yapalım şunu geri desem
Bir Sinan gerek bir de Süleyman”

Süleymaniye Camisi’nin önünde inşaat! Bu zulümdür, yapmayın

Yıkılmak istenen Atatürk anıtına yurttaşlar sahip çıktı