Merdan Yanardağ: Kaos yaratarak OHAL içinde seçime gitmek istiyor olabilirler

Yayın tarihi: 21 Nisan 2022 Perşembe 11:20 pm - Güncelleme: 21 Nisan 2022 Perşembe 11:20 pm

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, 18 Dakika programında gündeme dair çarpıcı yorumlarda bulundu. Gaziosmanpaşa’da TÜGVA binasının önünde patlayan bomba ile ilgili konuşan Yanardağ, “Olağan üstü hal ortamında seçimlere gitme hesabı yapılıyor olabilir” dedi.

TELE1 ekranlarında yayınlanan, TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağın ve Prof. Dr. Emre Kongar’ın sunduğu 18 dakika programında gündeme dair çarpıcı açıklamalar yapıldı. TÜGVA’nın Gaziosmanpaşa’da bulunan binasının önünde patlayan bomba ile ilgili yorum yapan Yanardağ, “Bir kaos ortamı yaratarak seçimleri erteleme yada olağan üstü hal ortamında seçimlere gitme hesabı yapılıyor olabilir” dedi.

“SON DERECE ŞÜPHELİDİR”

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun siyasi suikastlar açıklamalarını hatırlatan Yanardağ, “TÜGVA’nın önünde patlayan bomba son derece şüphelidir. Bir dizi olay başladı Dün Bursa’da İnfaz Koruma Memurlarına bombalı saldırı düzenlendi. Bir memur şehit oldu. Ardından bugün de TÜGVA’nın önünde bir bomba patladı. Bunlar iyi günleriniz daha neler olacak diyen bir AKP Genel Başkanı var ortada. Ana Muhalefet Partisinin genel başkanı siyasi suikastlar de dahil bir kaos ortamı yaratmak istiyorlar diye bir iddiayı paylaştı. Adalet ve Kalkınma Partisinden kopan Selçuk Özdağ Gelecek Partisinin Genel Başkan yardımcısı bana da böyle duyumlar geldi dedi “Bir takım saldırılar provakatif eylemler yapılabilir dedi. Ve gazetecilere ve politikacılara yönelik saldırılar gerçekleşti” dedi.

Kılıçdaroğlu’ndan ‘siyasi cinayet’ çıkışı

“BİR DÖNEM KAPANIYOR”

Bombalı saldırıların Türkiye’yi bir kaos ortamına götürebileceğini belirten Yanardağ, “Bir kaos ortamı yaratarak seçimleri erteleme yada olağan üstü hal ortamında seçimlere gitme hesabı yapılıyor olabilir. AKP Genel başkanı Erdoğan karşında aday olacak olası her kişi karşısında seçimi kaybediyor. Dolayısıyla bir dönem kapanıyor. AKP Erdoğan iktidarı dönemi kapanıyor ama yeni dönemin nasıl başlayacağı bilinmiyor” ifadelerini kullandı.

TÜGVA’nın bulunduğu binaya bombalı saldırı