Merdan Yanardağ iktidarın sansür aygıtı RTÜK’e ateş püskürdü!

Yayın tarihi: 5 Nisan 2023 Çarşamba 9:27 pm - Güncelleme: 5 Nisan 2023 Çarşamba 9:52 pm

İktidarın sansür aygıtına dönüşen Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), TELE1’e ‘Şanlıurfa Belediyesi’ni küçük düşürme’ iddiasıyla para cezası vermesine TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Dr. Merdan Yanardağ yanıt verdi. Merdan Yanardağ, “Eğer göndermediyse Urfa Belediyesi bir açıklama yapsın, göndermediğini kanıtlasın biz de yayınlayalım. RTÜK’e n’oluyor? Ebubekir Şahin sana ne oluyor, Urfa Belediyesi’nin basın danışmanı mısın sen?” dedi.

İktidarın sansür ve baskı aygıtına dönüşen Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ ile Prof. Dr. Emre Kongar’ın ’18 Dakika’ programında Şanlıurfa Belediyesi’nin yurtdışından bölge ıslahı için gönderilen yardımların Siyasal İslamcı Taliban yönetimindeki Afganistan’a gönderilmesi kararını eleştirmelerini “belediyeyi küçük düşürme” saydı. Kurul TELE1’e de yüzde 3 para cezası verdi. Bugün canlı yayınlanan ’18 Dakika’ programında Dr. Yanardağ ve Prof. Dr. Kongar verilen cezayı ve gerekçesini ele aldı.

Merdan Yanardağ Taliban’a yardımı eleştirdi, RTÜK ceza kesti

“URFA BELEDİYESİ’NİN BASIN DANIŞMANI MISIN SEN?”

Yanardağ, verilen cezaya ve gerekçesine tepki göstererek, “Urfa Belediyesi, kendisine gönderilen parayı, halktan topladığı vergilerin bir kısmını Afganistan’da Taliban’a göndermiş. Sizin buna bir itirazınız var mı? Taliban’a göndermiş mi göndermemiş mi? Eğer göndermediyse Urfa Belediyesi bir açıklama yapsın, göndermediğini kanıtlasın biz de yayınlayalım. RTÜK’e n’oluyor? Ebubekir Şahin sana ne oluyor, Urfa Belediyesi’nin basın danışmanı mısın sen? Basın danışmanıysan bir basın açıklaması gönder” dedi.

Yanardağ, sel felaketinde Şanlıurfa’daki Abide Köprülü Kavşağı alt geçidinde bir tırın kaybolduğunu, selde vefat eden vatandaşların bedenlerinin günler sonra barajlarda bentlerde bulunduğunu aktararak, “İşte o belediye, haber bu, Taliban’a para göndermiş. Biz bunu haber yaptık ve söyledik diye bir belediyeyi küçük düşürmüşüz” dedi.

“BİZ YALAN HABER YAPMAYIZ”

Yanardağ sözlerini şöyle sürdürdü:

“Böyle bir rezalet olabilir mi? Ya bu haber yalansa yalan deyin, biz de bunu düzeltelim. Biz yanlış haber yapmayız, yalan haber yapmayız. Hatalarımız olabilir, gözümüzden kaçabilir, kaynağımız yanıltabilir, biz yanılabiliriz ama emin olun düzeltiriz. Bunun çok sayıda örneği vardır. Çok sayıda derken bir elin parmakları kadardır, biz çok fazla yanlış yapmayız. Çünkü sadakatimiz gerçeğedir”

TGC’den iktidarın sansür aygıtı RTÜK’e ceza tepkisi! “Kararlar hukukla bağdaşmamaktadır”

“TOPLUMU RTÜK’Ü PROTESTO ETMEYE ÇALIŞIYORUM”

Yanardağ ayrıca, RTÜK’ün bu kararını protesto ettiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Bütün toplumu böyle bir ilkel, sansürcü anlayış karşısında RTÜK’ü protesto etmeye çağrıyorum, demokratik bir protestoya. Bu protestonun en etkili yolu da TELE1 ile dayanışmaktır, bağımsız medya ile dayanışmaktır”