Merdan Yanardağ Taliban’a yardımı eleştirdi, RTÜK ceza kesti

Yayın tarihi: 5 Nisan 2023 Çarşamba 1:58 pm - Güncelleme: 5 Nisan 2023 Çarşamba 2:34 pm

RTÜK, 18 Dakika programında Şanlıurfa Belediyesi’ni küçük düşürme iddiasıyla para cezası verdi. Kurul Halk TV, FOX TV ve Flash Haber’e de ceza uyguladı.

İktidarın sansür ve baskı aygıtına dönüşen Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ ile Prof. Dr. Emre Kongar’ın ’18 Dakika’ programında Şanlıurfa Belediyesi’nin yurtdışından bölge ıslahı için gönderilen yardımların Afganistan’a Taliban’a gönderilmesi kararını eleştirmelerini “belediyeyi küçük düşürme” saydı. Kurul TELE1’e de yüzde 3 para cezası verdi.

RTÜK TELE1 başta olmak üzere muhalif kanallara ceza yağdırdı

Halk TV, FOX TV ve Flash Haber’e de ceza uygulayan kurul RTÜK üyesi İlhan Taşçı şöyle açıkladı:

“1- RTÜK, Ana Haber Sunucusu Gülbin Tosun’un iktidarın kadına yönelik “okumasın, eve kapansın, çocuk yapsın” anlayışını eleştirmesi nedeniyle Fox TV’ye % 3 para cezası verdi. RTÜK’e göre, iktidarın yanında olursan “tarafsız”, karşısında olursan tarafsızlığı ihlal etmiş oluyorsun!

2- RTÜK, Ayşenur Arslan’ın sunduğu programda konuk Turgut Kazan ile deprem sonrası “can pazarında vinç ticareti” haberini değerlendirmeleri ve ölen sayısının farklı gösterilmesini eleştirmeleri nedeniyle de Halk TV’ye özgürce kanaat oluşumunu engellemekten %3 para cezası verdi.

3- Merdan Yanardağ ile Prof. Dr. Emre Kongar’ın 18 Dakika programında Şanlıurfa Belediyesinin yurtdışından bölge ıslahı için gönderilen yardımların Afganistan’a Taliban’a gönderilmesi kararını eleştirmelerini belediyeyi küçük düşürme sayan RTÜK, Tele 1’e de %3 para cezası verdi…”

RTÜK’ün Kızılcık Şerbeti kararına itiraz…