Merdan Yanardağ: İktidar, emekli amirallerin bildirisinden ‘mağduriyet’ üretip, sahte gündem yaratmaya çalışıyor

Yayın tarihi: 5 Nisan 2021 Pazartesi 8:54 am - Güncelleme: 5 Nisan 2021 Pazartesi 3:33 pm

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Gazeteci Merdan Yanardağ, bildiri yayınladıkları için AKP’liler tarafından ‘darbe iması’ suçlamasıyla karşılaşan emekli amiraller için ifade özgürlüğü vurgusu yaptı.

Gazeteci Merdan Yanardağ, 103 amiralin bildiri yayınlaması sonrası AKP’liler ve Bahçeli tarafından hedef alınan emekli amiraller için sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Bildiri yayınlayan emekli amirallere gözaltı

“CUMHURİYET’E KARŞI İŞLENEN SUÇU ÖRTBAS ETMEKTİR”

İfade özgürlüğü vurgusu yapan Yanardağ’ın paylaşımları şöyle:

Makam aracıyla geldiği bir tarikat merkezinde üniformasının üzerine cübbe giyip sarık takarak, TSK dışında başka disipline dahil olduğunu ortaya koyan Amiral yerinde dururken, bu durumu eleştiren 103 E. Amirale jet soruşturma açmak, Cumhuriyete karşı işlenen suçu örtbas etmektir.

Demokrasi, hangi meslekten olursa olsunlar emekli insanların susturulduğu, ifade özgürlüğünün engellendiği bir rejimin adı değildir. Emekli büyükelçiler de açıklama yaptı, yarın sanatçılar yapabilir.. Anayasanın hangi hükmüne ve TCK’nın hangi maddesine göre bu suçtur?

“BİLDİRİYE KARŞIYSANIZ ELEŞTİRİRSİNİZ”

İktidar, emekli amiraller bildirisinden “mağduriyet” üretip, “sahte gündem” yaratmaya çalışıyor, bu doğru. Oyuna gelinmemeli, tamam.. Ancak, anayasal hak olan düşünce ve ifade özgürlüğünü savunmak demokrasilerin gereğidir. Asıl doğru budur! Bildiriye karşıysanız eleştirirsiniz.

“MUHALEFETİN TUTUMU İKTİDARA HİZMET EDİYOR”

Tartışılan Montrö Boğazlar Antlaşması.. Bu konu denizcilerin işi.. Yani konuşmaları çok doğal. Demokratik bir olgunluk içinde ve bir katkı olarak ele alınabilecek bildiriden “darbe” sonucu çıkarmak saçmalıktır. Muhalefetin tutumu demokrasiye değil, iktidara hizmet ediyor.

Akşener’in ‘103 Amiral’ açıklamasına sert tepki

AKŞENER’E TEPKİ

M. Akşener, Anayasal düşünce ve ifade özgürlüğünü kullanan emekli amirallerin bildirisi için “zevzeklik” demiş. Nedeni de iktidarın üzerinde “tepinmesi” ve “mağduriyet” üretmeye çalışmasıymış. Asıl “zevzeklik” bu yaklaşımın kendisidir.

Karamollaoğlu emekli amiraller bildirisi hakkında; “Ülkemizin önemli meselelerinin bütün toplumsal kesimler tarafından konuşulması, tartışılması faydalıdır” dedi.

Bu sözler, öncelikle AKP iktidarına “seninle değilim” demektir. CHP ve İYİ Parti’den daha cesur bir açıklamadır.

“SADAT’ÇIYSANIZ ŞERİAT ANAYASASI BİLE HAZIRLAYABİLİRSİNİZ”

Durum şudur;

Emekli askerler ancak SADAT mensubu olursa düşünce ve ifade özgürlüğünü kullanabilir.

SADAT üyesi olmayan emekli askerler, düşünceleri ifade ederse bunun adı “darbecilik” olur.

SADAT’çıysanız özel silahlı gruplar kurup, şeriat anayasası bile hazırlayabilirsiniz.

Merak etmeyin bir darbe girişimi olursa, siz kaçsanız bile önce biz karşı koyarız.

Biliriz, gördük, tanığıyız.. darbelerden beslenen sizsiniz. Bu ülkedeki son darbe, siyasal islamcıların 15 Temmuz kalkışması değil miydi? Onlar sizin ortağınızdı, ne çabuk unuttunuz!