Merdan Yanardağ “İddialar var” dedi, yandaş medya gerçek zannetti!

Yayın tarihi: 19 Nisan 2023 Çarşamba 9:13 pm - Güncelleme: 19 Nisan 2023 Çarşamba 9:19 pm

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ‘ın 18 Dakika programında gündeme getirdiği seçim güvenliği iddiaları haber siteleri tarafından çarpıtıldı. Yandaş medyanın çarpıttığı haberlere 18 Dakika’da yanıt veren Yanardağ, “Bizi bunlarla meşgul etmeyin. O söylediğim binde bir olasılık bile değil” dedi.

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, dün, 18 Dakika programında sandık sonuçlarıyla oynanacağı yönündeki iddiaları gündeme getirdi. Kendisine gelen bir bilgiyi aktaran Yanardağ, “Erdoğan’dan başkasına basılacak ‘Evet’ mührünün silineceği, yuvarlak mühür basılacak noktada ise ‘Evet’in saat 17’den sonra ortaya çıkacağına dair çok ciddi acayip iddialar var bu özelliklere sahip kağıtların olduğu belirtiliyor” dedi.

Yanardağ’ın pusulalar ile ilgili ortaya atılan bir spekülasyonu uyarı olarak yayında ifade etmesini yandaş medya çarpıttı.

“ONU BEN SÖYLEMEDİM, BÖYLE BİR İDDİA VAR DEDİM”

Konuya ilişkin TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ bugünkü 18 Dakika programında açıklamalarda bulundu. Yanardağ, “Benim dün, halktaki bu paranoya ve güvensizlik ortamının her türlü komplo teorisine inanmak gibi bir ortam yarattığını anlatmak için verdiğim bir örnek var. Hani şu bile yapılabiliyor diye. Ben bunu anlatınca bunu benim görüşüm diye sunmuşlar. Bugün komplo teorilerinin yaygın olduğu bir dönemden geçiyoruz. Anlatmaya çalıştığım şey şu, öyle bir güvensizlik ortamı var ki, iktidarın yarattığı öyle bir sisli hava var ki her türden komplo teorisinin dolaşıma sokulduğu, mutlaka hile yapılacağı inanıldığı, sandık güvenliğinin sağlanamayacağı konusuna neredeyse genel kabulün oluştuğu bir dönemden geçiyoruz. Onu ben söylemedim, ‘Böyle bir iddia var’ dedim” ifadelerini kullandı.

Yanardağ yandaş bir kanalın sözlerini çarpıtıp “deli saçması” dediğini aktararak, “Yahu, şaka mısınız siz?” dedi.

 

Yandaş medya yine anlamadan yazdı

“BİZİ BUNLARLA MEŞGUL ETMEYİN”

Daha önce mahkeme kararlarıyla da bir takım seçim hilelerinin kanıtlandığını da belirten Yanardağ şunları söyledi:

“Ortada çeşitli hile girişimleri, teorileri, iddiaları var. İddiaların bu kadar yaygın olmasının nedeninin iktidarın yarattığı güvensizlik ve korku iklimi olduğunu anlattık biz. Bir daha söyleyeyim, bunlar benim iddialarım değil. Anlatılanı anlamayacak kadar ya cehalet var ortada, ki bu yandaş medyada yaygın, ya da aptallık var. Ama bizi bunlarla meşgul etmeyin lütfen, bizi bunlarla meşgul etmeyin. O söylediğim binde bir olasılık bile değil, bana göre sıfır ihtimaldir ama bu bile var”

Yanardağ ayrıca, 31 Mart seçimlerinden ve  daha önce mühürsüz oyların kabul edilmesi olaylarından örnekler vererek “Dolayısıyla halkın iktidara ve iktidarın kurumlarına güvenmemek konusunda sond erece haklı olduğunu düşünüyorum. Söylediğimizi dikkatli dinleyin. Kötü niyetiniz var, bunu biliyoruz, ama söylediğimizi dikkatli dinleyin. Komik duruma düşmeyin” şeklinde konuştu.