Merdan Yanardağ için Anayasa Mahkemesi’ne başvuru

Yayın tarihi: 2 Ağustos 2023 Çarşamba 5:17 pm - Güncelleme: 2 Ağustos 2023 Çarşamba 5:21 pm

Hedef gösterilip tutuklanan ve tahliye başvuruları reddedilen TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, tutukluluk halinin kaldırılması için AYM’ye başvurdu.

Genel Yayın Yönetmenimiz Merdan Yanardağ ‘4 Soru 4 Yanıt’ programında AKP’nin terör örgütü PKK’nın elebaşı Abdullah Öcalan ile yeni bir çözüm süreci hazırlığında olduğu görüşünü anlatmak için kullandığı sözlerinin bağlamından kopartılarak sosyal medyada dolaşıma sokulmasının ardından “terör örgütü propagandası yapma” suçlamasıyla tutuklandı. Silivri Cezaevi’ndeki Yanardağ 36 gündür tutuklu.

Tüm tahliye başvuruları reddedilen Yanardağ son olarak avukatı aracılığıyla Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) başvurdu. Yanardağ başvurusunda tutukluluk halinin devamı kararlarının tüm sonuçlarıyla ortadan kaldırılmasını talep etti.

Başvuruda Yanardağ’ın tutuklanmasıyla “Kişi Hürriyeti ve Güvenliği (Anayasa md. 19), Basın Özgürlüğü (Anayasa md. 28), Düşünce ve Kanaat Hürriyeti (Anayasa md.25), Düşünceyi Yayma ve Açıklama Hürriyeti (Anayasa md. 26), İfade Özgürlüğü (IHAS md. 10 ve İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi madde 19), Kişinin Dokunulmazlığı Maddi ve Manevi Varlığı (Anayasa md. 17), Çalışma Özgürlük ve Hakkı (Anayasa md. 48 ve 49), Adil Yargılanma (Anayasa md. 36 ve İHAS md. 6) ve Etkili Başvuru” haklarının ihlal edildiğine dikkat çekildi.

CHP’li Öztrak’tan hukuksuzluk tepkisi! “Merdan Yanardağ hala içeride”

Merdan Yanardağ’ın tutukluluğuna itiraza yine ret! Avukatı AYM’ye başvuruyor