Merdan Yanardağ: Gezi bu ülkenin onurudur

Yayın tarihi: 26 Nisan 2022 Salı 9:29 pm - Güncelleme: 26 Nisan 2022 Salı 9:30 pm

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, Gezi Davası’nda verilen mahkumiyet kararlarına tepki gösterdi. Yanardağ, “Bu topraklarda Celali İsyanları’dan beri gericiliğe karşı en büyük isyanlardan biridir. Bu ülkenin onurudur Gezi” dedi.

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, Prof. Dr. Emre Kongar ile yaptığı 18 Dakika isimli programda Gezi Davası’ndaki mahkumiyet kararlarına tepki gösterdi. Merdan Yanardağ, Gezi direnişinin ‘Cumhuriyet ve laiklik düşmanın iktidarın’ bu ülkeyi totoliter bir rejime götüreceği için ortaya çıkan bir tepki olduğunu dile getirdi.

Merdan Yanardağ, Gezi Davası’nda darbe suçuyla insanların tutuklandığını fakat AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın o dönem Taksim Dayanışma Platformu ile görüştüğünü hatırlatarak,”Mevcut hükümeti devirmekten söz ediliyor. AKP istifa sloganı ortak bildiriye konulamadı. Çünkü o dönem ki Kürt siyasal hareketini temsil eden BDP, hükümet istifa sloganına karşı çıktı. İstifa demokratik bir taleptir. Gezi’nin bildirisi bile yoktur. Herkes kendi talepleriyle katıldı. Bırakın hükümeti devirmeyi böyle bir perspektifi yoktu. Suç olacak yan yoktur. Devlet Bahçeli sivil itaatsizlik diyor. Sivil itiaatsizlik suç değildir. Anayasal hakdır. Bunlar bu ülkenin 200 yıllık Anayasa Hukuku tarihindeki kazanımlardır.

“BU KARARI PROTESTO ETMEK HİÇBİR ŞEKİLDE ÇEKİNMEMEK GEREKİYOR”

Bir Kaos ortamı yaratmak için provokasyon tezgahlamaya çalışıyorlar. Hem gözdağı vermek istiyorlar hem de bazı grupları provoke edip kaos yaratabilir miyim seçimleri bununla kontrol edebilir miyim hesapları yapıyorlar. ‘Aman provokasyona geliriz’ diye bu kararı kınamaktan protesto etmekten; hiçbir şekilde çekinmemek, geri adım atmamak gerekiyor. Hukuk içinde kalmak kaydıyla ”

 

 

 

Özgür Özel: Gezi Davası’nda darbecisiniz kararını veren hakimin eşi FETÖ’den hapis yattı