Merdan Yanardağ: Ekranın karartılması Türkiye’nin karartılması anlamına gelir

Yayın tarihi: 26 Şubat 2023 Pazar 1:12 am - Güncelleme: 26 Şubat 2023 Pazar 1:22 am

İktidarın sopası haline gelen RTÜK tarafından ekranı karartılan TELE1, yayın hayatına kaldığı yerden daha da güçlü bir şekilde devam ediyor. TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, skandal cezaya ilişkin “Türkiye’de bir ekranın karartılması Türkiye’nin karartılması anlamına gelir.” yorumunu yaptı.

İktidarın sansür aygıtı RTÜK tarafından üç gün süreyle ekranı karartma cezası verilen TELE1, daha da güçlenerek izleyicisiyle buluştu. Gürkan Hacır’ın sunduğu ve Barış Yarkadaş ile Özlem Gürses’in daimi konuğu olduğu Şimdiki Zaman programıyla karartılan TELE1, izleyicisini yine Şimdiki Zaman programı ile selamladı.

“BOYUN EĞMEYECEĞİZ”

RTÜK’ün skandal kararını yorumlayan TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, şunları söyledi:

Çok sayıda destek aldık. Her kesimden destek telefonları aldık. Biz çok üzüldük elbette. Ama Türkiye’de bir ekranın karartılması Türkiye’nin karartılması anlamına gelir. Asıl cezalandırılanlar toplum oldu. Niyetler kapatmak, lisans iptaliydi. Ama bunu göze alamadılar.

Bu baskıdan, sansür infazından güçlenerek çıkacağız. Türkiye’de hiçbir kaygısı olmadan gazetecilik yapanların eğilip bükülmesi, karartılması mümkün değil. Bu sadece TELE1’e değil bütün bağımsız medya alanlarına yönelik bir saldırıydı. Boyun eğmeyeceğiz.

Kaldığımız yerden devam! TELE1 3 günlük karartmanın ardından yayında