Merdan Yanardağ bir bir anlattı: Erdoğan AKP teşkilatına Kabaş için emir verdi

Yayın tarihi: 27 Ocak 2022 Perşembe 2:00 am - Güncelleme: 27 Ocak 2022 Perşembe 2:04 am

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle gece yarısı gözaltına alındıktan sonra tutuklu yargılanmasına karar verilen Gazeteci Sedef Kabaş hakkında, Erdoğan’ın partisine ‘talimat’ verdiğini ifade etti. Hürriyet Gazetesi’nde yayınlanan kulis haberini yorumlayan Yanardağ, hedefin TELE1 ve basın özgürlüğü olduğuna dikkat çekti.

TELE1’de yayınlanan 18 Dakika programında konuşan Merdan Yanardağ, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yanardağ, Cumhurbaşkanına hakaret ettiği iddiasıyla tutuklu bulunan Gazeteci Sedef Kabaş için, Erdoğan’ın partisine talimat verdiği ve Kabaş’ın bir koz olarak kullanıldığını söyledi. Yanardağ şunları söyledi:

Hürriyet Gazetesi’ndeki Gizem Karakış’ın çok önemli bir kulis yazısı var. Kabaş konusunda bir rapor verilmiş toplantıda. Erdoğan bu konuda teşkilatın ve vekillerin iyi çalıştığını belirtmiş ama ‘daha duyarlı olun’ demiş. ‘Gündemi belirleme konusunda güzel ivme yakaladık, bunu devam ettirelim’ demiş.

Bugün Özgür Özel de bu konunun üzerinde durdu ve şunları söyledi; ‘Elektriğe, doğal gaza gelen zamların üzerini örtmek, sanayi tesislerinin kapanmasına neden olan zafiyetlerin üzerini örtmek için Sedef Kabaş ve Sezen Aksu’ya bilinçli bir linç kampanyası başlatıldığını itiraf etmiştir’ dedi. Tamamen doğru. Bir linç kampanyası başlatıldığı doğru. AKP iktidarının ta tepesinden başlayarak bu linç kampanyasının yürütüldüğü ortaya çıktı.”

Erdoğan’dan İmralı açıklaması: Devletin elinde böyle bir bilgi var ki söylüyorum