Merdan Yanardağ, Muharrem İnce’nin iddialarına tek tek yanıt verdi

Yayın tarihi: 11 Ağustos 2022 Perşembe 9:23 pm - Güncelleme: 12 Ağustos 2022 Cuma 2:13 am

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin TELE1 hakkındaki iddialarına TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ 18 Dakika programında yer verdi.

Memleket Partisi Lideri Muharrem İnce yaptığı açıklamada TELE1, KRT ve Halk TV’yi hedef aldı. İnce’nin sözleri yandaş gazetelerde manşet oldu. İnce’nin açıklamalarına TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ 18 Dakika programında yanıt verdi. Yanardağ, Muharrem İnce’nin siyaseten bittiğini söyleyerek, “Halk buruşuk bir peçete gibi bir kenara attı. Elinde bir iki yüz lirayla var onunla oynuyor ‘Bu ütülenirse düzelir’ diyor. ‘Bu paranın değeri o zaman da 200 liraydı şimdi de 200 lira’ diyor enflasyondan haberi yok. Hayatı para belli ki” dedi.

Merdan Yanardağ’dan İnce’ye: Bu halk sizi buruşuk bir peçete gibi kenara attı

“BU HALKI YÜZ ÜSTÜ BIRAKTIN”

Yanardağ, Cumhurbaşkanlığı seçim gecesini hatırlatarak, “Muharrem İnce diye, bu halkı yüz üstü bırakan. Seçim geçesi ne yaşadığını, halkın önüne çıkmama gerekçesini açıklayamamış, o gecenin hesabını verememiş biri var “ifadelerini kullandı.

“HAVUZ MEDYASINA LAFIN VAR MI”

Yanardağ, muhalif televizyon kanallarını hedef alan İnce’ye, “TELE1, Halk TV ve KRT; Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti’den düzenli olarak her ay para alıyormuş. İddia bu. Bir kere TELE1 ve diğer kanalların gelirleri reklam ve sponsorluk gelirleridir. Biz bazı hizmet satış anlaşmaları da yapıyoruz. Bunların arasında siyasi partiler de var. Demokratik siyasetin içinde yer alan muhalif partiler bunlar. İktidar partilerini reddediyoruz. Dolayısıyla da Cumhuriyet Halk Partisiyle de zaman zaman yaptığımız hizmet anlaşmaları var. Mitingini yayınladığımızda bunun karşılığında bir bedel alıyoruz. Siz Cumhurbaşkanı adayıyken, sizinle de anlaşma yaptık. Kampanyayı adım adım yayınladık. Bunlar da faturalı. Resmi kayıtlar içinde. Sayıştay’ın denetlediği işler. TELE1 dört kere mali soruşturma geçirdi. Tümünde de TELE1 aklanarak çıktı. Buralardan elde ettiğimiz gelirler ise masraflarımızın yüzde 1’i bile değil. TELE1 genel olarak izleyenlerinin desteğiyle ayakta kalan bir kanal. O nedenle dünyanın en şeffaf finansman modeline sahip bir kanal. Muharrem İnce iktidarın bir aparatı olarak Cumhur İttifakı’nın bir aracı olarak bu saldırıyı yapıyor. Havuz medyası var. Senin havuz medyasına bir lafın var mı senin” diye seslendi.