Mercedes ve Google özel bir navigasyon sistemi üzerinde çalışacak

Yayın tarihi: 27 Şubat 2023 Pazartesi 10:00 am - Güncelleme: 27 Şubat 2023 Pazartesi 10:59 am

Google ve Alman otomobil devi Mercedes güvenilir ve doğru navigasyon verileri sağlamak için şirket içi navigasyon sistemini kurmaya hazırlanıyor. Bu iki firma arasındaki bu ortaklık, şirketin araçlar için lüks dijital ve yapay zeka yenilikleri geliştirmeye ve yaratmaya yönelik uzun vadeli stratejisinin bir parçası.

Otomobil üreticisi , Tesla gibi şirketler tarafından sunulan yapay zeka sistemleri, otonom sürüş işlevleri ve gelişmiş donanım paketleriyle rekabet etmeye çalışıyor . Ancak Tesla’nın satın alınabilirlik ve pazar erişimine odaklandığı yerde, Mercedes lüks ve birinci sınıf hizmetlere odaklanıyor.

Mercedes

Mercedes, bu ortaklıkla artık Google’ın gerçek zamanlı trafik bilgileri, tahmin algoritmaları, yer bilgileri, otomatik yeniden yönlendirme vb. özellikleri içeren jeo-uzamsal veritabanına erişebiliyor.

İlk etapta şirket, konum bilgisi gibi temel özellikleri müşterilerine sunacak. Bu özellik, firmanın veri tabanından sağlanan dünya çapında 200 milyondan fazla işletmenin ve konumun ayrıntılarını içerecek .  Temel özellikler, ilgili pazarlarda en son nesil MBUX’a sahip tüm Mercedes araçlarında mevcut olacak.

Mercedes-Benz, kullanıcı deneyimini daha da artıracak olağanüstü grafiklere sahip gelişmiş bir yüksek çözünürlüklü ekrana sahip olacak. Ayrıca, aracın bir kavşak, döner kavşak ve diğer hassas ve kazaya eğilimli alanlardan hemen önce yavaşlayacağı otomatik hız ayarlama işlevleri de eklenecek. Şirket ayrıca Youtube uygulamasını yerleşik eğlence sistemini de getirmeyi planlıyor.

Xiaomi 13 Lite e-Ticaret sitesinde tüm özellikleriyle listelendi

 

Uzun vadede Mercedes, Google Haritasını tamamen Mercedes-Benz işletim sistemiyle entegre etmeyi ve kullanıcılarına en son teknolojiyi sağlayacak yeni modeller oluşturmak, eğitmek ve dağıtmak için Google Cloud’un yapay zeka ve Makine Öğrenimi yeteneklerini kullanmayı planlıyor.