Meral Danış Beştaş “HDP’nin seçime girmeme ihtimali var” iddiasına yanıt verdi

Yayın tarihi: 24 Mart 2022 Perşembe 4:13 pm - Güncelleme: 24 Mart 2022 Perşembe 4:13 pm

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, “HDP’nin seçime girmeme ihtimali var” iddiası hakkında ilk kez TELE 1 ekranlarında konuştu. Beştaş” Kesinlikle böyle bir olasılık yok” dedi.

Gazeteci- Yazar Barış Pehlivan, Cumhuriyet’te yayınlanan “Gerekirse seçime girmeyiz” yazısında Halkların Demokratik Partisi’nin üst düzey kurmaylarından birisi ile görüştüğünü, üst düzey kurmayın kendisine ‘Yani nefes alamaz hale gelirsek, gerekirse seçime hiç girmeyiz. Belki kendi açımızdan beş yılı kaybetmeyi göze alırız, ama bunun sonucu olarak Türkiye’yi de bu karanlıktan kurtarırız’ ifadelerini kullandığını aktardı.

Pehlivan’ın yazısı sonrası gözler HDP’ye çevrilirken TELE 1 ekranlarındaki Betül Begümhan Aydoğan’ın sunduğu Gün Ortası programına katılan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, seçime girmeme iddialarına canlı yayında yanıt verdi.

“BARIŞ PEHLİVAN’IN GÖRÜŞTÜM DEDİĞİ BİR YETKİLİMİZ YOK”

Beştaş, Barış Pehlivan’ın yazısını kesin bir şekilde yalanlarken HDP’de ismini vermeden bilgi verecek bir yetkilinin de olmadığını söyledi. Beştaş iddialarla ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Kesinlikle öyle bir olasılık yok. HDP mutlaka seçime girecek. Barış Pehlivan’ın yazısını ben de okudum. Bizim böyle bir yetkilimiz yoktur. Bizde ismini vermeden bilgi vermek gibi bir gelenek olmadığı gibi bizim yetkili kurullarımızda böyle bir tartışmanın hiçbir şekilde olmadığını kesinlikle söyleyebilirim. ”

Milletvekilliği düşürülerek tutuklanan HDP’li vekil tahliye edildi