Akşener: Recep Bey’in sağ elinde Hizbullah sol elinde PKK var

Yayın tarihi: 6 Mayıs 2023 Cumartesi 2:17 pm - Güncelleme: 6 Mayıs 2023 Cumartesi 3:56 pm

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın muhalefeti PKK ile işbirliği yapma suçlamalarına, “Sağ elinde Hizbullah, sol elinde PKK” şeklinde yanıt verdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Millet Buluşmaları kapsamında halka seslenmek üzere Aydın’a geldi.

Miting, Kurtuluş Savaşı şehitleri ve Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde hayatlarını kaybedenlerin anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Saygı duruşunun ardından Aydın Büyükşehir Belediyesi Özlem Çerçioğlu’nun halkı selamladı. Özlem Çerçioğlu, “Aydınlılar, Türkiye’ye 14 Mayıs’ta baharı getiriyor musunuz?” diye sordu. Aydınlılar “Evet” şeklinde yanıt verdi.

MANSUR YAVAŞ: İNŞALLAH BİRLEŞE BİRLEŞE KAZANACAĞIZ

Özlem Çerçioğlu’nun ardından Mansur Yavaş söz aldı.

Mansur Yavaş, iktidarın muhalefeti PKK ile işbirliği yapmakla suçlamasının ardından Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın hapis yattığı İmralı Adası’na sürekli “teknik ekip”lerin gittiğini söylemesini hatırlattı.  Yavaş, “Diyarbakır Milletvekili, şimdi de aday ‘Ne var bunda’ diyor, sürekli görüşüyoruz zaten. İmralı’ya biz sürekli gidiyoruz diyor. İnternete girin. Kafası karışık herkese bunu gösterin. Kandil’deki bir terörist de diyor ki anlamıyorum Kandil’i siyasete alet ediyorlar. Biz en fazla onlarla görüştük diyor. Bu mevsim bunu gerektiriyor. Biz dün neysek bugün de oyuz. Ne ülkeyi böldürürüz, ne bebek katili biz varken hapis çıkabilir ne de eli kanlı teröristler oradan çıkabilir” ifadelerini kullandı.

AKP’nin iktidara gelmeden önce İslam Halifesi Hz. Ömer gibi devlet işine ayrı kendi işlerine ayrı mum kullanacağını söylemesine rağmen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un seçim çalışmaları için bakanlığın imkanlarını kullandığını söylediğini hatırlattı. Yavaş, “Biz dediler Hz. Ömer gibi devletin işinde ayrı mum, kendi işimizde ayrı mum diyerek geldi. Daha dün Çevre Bakanı’na diyorlar ki siz seçim propagandanıza uçağınızla mı gidiyorsunuz? ‘Evet ne var bunda’ diyor.” dedi.

Mansur Yavaş son olarak, Recep Tayyip Erdoğan’ın Altılı Masa’yı “Altı benzemez” olarak nitelemesine rağmen Cumhur İttifakı’nın da altı bileşene ulaştığını hatırlattı. Yavaş, “Altı tane benzemez bir araya geldi derken Allah onlara da altıyı buldurdu. Altısı benziyor desem biz bir arada değiliz diyorlar. Benzemiyor desem bir türlü, benziyor desem bir türlü. Tüm seçmen iradesine saygı duyuyoruz. İyi bir hükümet programı hazırladık iki bin 400 maddelik ve inşallah birleşe birleşe kazanacağız” şeklinde konuştu.

MERAL AKŞENER: MENDERES’İN MEZARININ ÇAKIRBEYLİ’DE OLMASI MÜNASİPTİR

Mansur Yavaş’ın ardından Meral Akşener söz aldı.

Akşener, 27 Mayıs 1960 Darbesi sonrası Yassıada Yargılamaları’nın ardından idam edilen eski Başbakan Adnan Menderes’in ailesinin de izin vermesi durumunda mezarının memleketine getirilmesinin uygun olacağını söyledi.

Akşener bu konuda şunları söyledi:

“Rahmetli Menderes’in hemşehrileri! Öncelikle şunu söyleyeyim: Biliyorsunuz İl Başkanım biraz önce dedi ki: Demokrasi şehidi biliyorsunuz rahmetli Menderesimiz. Eğer Yassıada’dan kurtulursam Çine Çayı’ndan öteye geçmeyeceğim demişti. Bunu bir vasiyet olarak kabul et dedi bana İl Başkanımız Ben de başüstüne dedim. Ailesiyle görüşüp mezarını eğer siz de isterseniz Çakırbeyli’ye getirmek boynumuzun borcu olsun. Nasıl ki rahmetli Demirel İslamköy’deyse rahmetli Menderes’in mezarı da ailesi onay verdiği taktirde Çakırbeyli’de olması münasiptir.”

Meral Akşener, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cudi ve Gabar sözleri üzerinden milleti ayrıştıran ve “maraba” olarak gören bir anlayışa sahip olduğunu söyledi. Akşener, “Bu abilerin en başında olan birisi var kim? Recep Bey. Ne yaptı biliyor musunuz? Kemal Beyle beni Gabar ve Cudi’ye gömmeye karar verdi. Şimdi muhtemelen Gabar’a beni gömüyor. Kısmetli kadınımdır, bereketliyimdir. Rahmetli kayınpederim öyle söylerdi. Gabar’da mezar kazarken petrol bulundu. Bakalım Kemal Bey için Cudi’de kazılan mezardan ne çıkacak? Dalga geçerek anlatıyorum. Üzülmeyesiniz diye anlatıyorum ama bu öyle bir şey ki. Bizi birbirimizle dövüştürüp bedavadan oy alıp milleti maraba yerine koymaktır” ifadelerini kullandı.

MERAL AKŞENER: BEN İNKILAP TARİHİ HOCASIYIM

Meral Akşener, AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım’ın toplumun muhalif kesimlerini işgalci güç olarak gören açıklamasına İnkılap Tarihi öğretmeni olduğunu hatırlatarak cevap verdi. Akşener,  “Ben İnkılap Tarihi Hocası’yım. Aydın işgalcileri, gencecik evlatlarımızın geleceği pahasına sürüp atmıştır. Aydın’da işgalci bir kişi yoktur. İşgalcilerle el sıkışan bir Allah’ın kulu yoktur. Hepiniz kendi geçmişinize bakın. Dolaysıyla bir seçime gidiliyor. O seçimde millet bir karar verecek. Şimdi bir karar vereceksiniz: Aydın’ın hala cezalandırmasına mı evet diyeceksiniz yoksa sizi soyanların emekli edilmesine mi evet diyeceksiniz? Tabii ki emekli edilmelerine evet diyeceksiniz” dedi.

Akşener son olarak iktidarın muhalefeti PKK ile işbirliği yapma suçlamasına yanıt verdi. Akşener, kendisi PKK’lı ise tutuklanması gerektiğine yönelik çağrısını yineleyerek şunları söyledi:

“Ben PKK’lıymışım. Aydın’da, İstanbul’da, efendim Kocaeli’nde, Bursa’da PKK’lıyım; Van’da, Diyarbakır’da, Hakkari’de ben faili meçhulcüyüm. Yani bu ikisini de söyleyenler aynı adamlar biliyor musunuz? Şimdi buradan Recep Bey’e sesleniyorum: Muhterem! Senin sağ elinde Hizbullah var, Gaffar Okkan’ın, Gonca Kuriş’in katilleri var. Sağ elin böyle. Gelelim sol eline. Sol elinde Habur rezaleti var. Orada Türk Bayrağı’nı teröristler rahatsız olmasın diye dışarı çıkardın. Beni iki Kürt öğrencim aradı ‘Hocam’ dediler ağlayarak bunu yapıyor bunlar. Ben de sayın Oktay Vural’a ilettim soru önergesi sor. Soru önergesi havada kaldı. Bunun üzerine Habur rezaletini yaptın. Abdullah Öcalan’ın kardeşine bizim Mehmet dedin. Buna karşılık 2019’da mektubunu okuttun, kardeşini TRT’ye çıkarttın. Sonra da dedin ki her şeyi bilen Recep Bey, ‘Kırmızı bültenle arandığından haberim yoktu’ dedin. Bunun karşılığı sol elinde de PKK var Recep Bey PKK. Sağ elinde Hizbullah, sol elinde PKK. Yahu arkadaş ben PKK’lıysam hainim demektir. Yahu tutuklamasan beni. Dokunulmazlığım yok bir şeyim yok. Bu ülkenin devlet ciddiyetini ayaklar altına almaya ne hakkınız var sizin?”