Meral Akşener sökülmeye başlanan Tank Palet fabrikasının önünden seslendi

Yayın tarihi: 9 Haziran 2022 Perşembe 8:42 pm - Güncelleme: 9 Haziran 2022 Perşembe 8:54 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Sakarya’da temelini attığı Tank Palet fabrikası sökülmeye başlandı. 10 bin kişiye istihdam olacak iddiasıyla açılan fabrikanın önüne giden İYİ Parti Lideri Meral Akşener, “İşte apaçık yalan eylemi ile karşı karşıyayız” dedi. 

Sakarya Karasu’da deniz kenarında bulunan  Tank Palet fabrikası BMC’ye 10 bin kişinin istihdam edileceği garantisiyle yaklaşık üç yıl önce 49 yıllığına hibe olarak verildi.

O dönem Ethem Sancak ile Katarlıların sahibi olduğu BMC’nin, 13 Ocak 2019’daki temel atma törenine AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar Emiri Temim bin Hamed Al Sani, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank katıldı.

BMC’nin Ethem Sancak ve Talip Öztürk’e ait yüzde 50.1’lik hissesi 2021’de Tosyalı Holding’e satıldı. BMC’yi devralan Tosyalı Holding ise Karasu’da firmaya tahsisli araziye yatırım yapmaktan vazgeçti. Tosyalı’nın kararının ardından fabrika inşaatının söküm çalışmaları başlandı.

MERAL AKŞENER 10 BİN İSTİHDAM SÖZÜ VERİLEN FABRİKANIN ÖNÜNDE

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Tank Palet fabrikasının önünde konuştu. Akşener’e İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Dikbayır ile partisinin Sakarya İl Başkanı Selçuk Kılıçaslan eşlik etti.

Dikbayır, Akşener’e “Sayın Genel Başkanım burası tank üretilmek üzere dört yıl önce BMC grubuna verildi. Tayyip Bey de buranın temel atma törenine geldi, burada 10 bin kişinin çalışacağını söyledi. O zaman bu işin olmayacağını söyledik. Şimdi bu fabrikayı söküp kaldırıyorlar buradan” dedi.

“10 BİN KİŞİNİN İŞİ NE OLDU PEKİ?”

Akşener ise, “10 bin kişinin işi ne oldu peki? Bu nasıl bir şey? Bir ilçeye, bir şehre söz veriliyor; gençlerine, kadınlarına söz veriliyor… Deniliyor ki, ‘10 bin kişi istihdam edilecek’. Hiçbir şey söylenmeden, hiçbir gerekçe gösterilmeden nasıl oluyor da bu fabrika kaldırılıp götürülüyor? Nereye götürüldüğü de belli değil” diye konuştu.

Dikbayır, “Zaten BMC de bu işi bıraktı. Acil tank ihtiyacı var diye Tank Palet fabrikasını bu hale getirdiler. Daha bir tane tank gelmedi maalesef” diye yanıt verdi.

“HERKES UMUDUNU YİTİRDİ”

İl Başkanı Kılıçaslan ise fabrikada söküm işlemi başlatılmasına yönelik, “Özellikle ilçemizde büyük umutlarla bu fabrikanın kurulması bekleniyordu yıllardır. Yeni tahsisi yapılmıştı ve şimdi ilçede birçok insan ve birçok gencimiz bu yaşanan taşınma olayından sonra herkes umudunu yitirdi. Sakarya için büyük bir yatırımdı, maalesef bu şansını da yitirmiş oldu gençlerimiz. Herkes aynı umutsuzluğa kapılıyor. Zaten ekonomik bir sıkıntı var ülkemizde, bu da üstüne tuz biber oldu” diye konuştu.

“İŞTE APAÇIK YALAN EYLEMİ KARŞI KARŞIYAYIZ”

Akşener de “Şimdi demin meydanda konuşurken ‘Allah bizi milletimize yalan söyleyenlerden eylemesin’ demiştim. İşte apaçık yalan eylemi ile karşı karşıyayız. Ama şimdi bunu çok sıkı takip ederseniz inşallah bizim iktidarımızda bu sefer biz devlet olarak bu yatırımı yaparız” dedi.

 

Sancak’ın sözleri gerçeğin itirafıdır!