Meral Akşener: Elbette Kılıçdaroğlu’nun adaylığı güçlü bir ihtimal

Yayın tarihi: 25 Ağustos 2022 Perşembe 1:34 am - Güncelleme: 25 Ağustos 2022 Perşembe 1:34 am

İYİ Parti Lideri Meral Akşener, Saadet Partisi Lideri Temel Karamollaoğlu’nun ‘Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığı güçlü bir ihtimal’ sözlerine ilişkin olarak, “Elbette. Fikri takip önemli. 6 genel başkanın bulunduğu masanın Cumhurbaşkanı seçmesi gerektiğini söyleyen Sayın Kılıçdaroğlu” dedi. 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Karar gazetesinin YouTube kanalına konuk oldu. Akşener’e Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun olası cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili ‘Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığı güçlü bir ihtimal’ sözleri hatırlatıldı. Akşener, konuyla ilgili olarak şunları dile getirdi:

“Elbette. Fikri takip önemli. 6 genel başkanın bulunduğu masanın Cumhurbaşkanı seçmesi gerektiğini söyleyen Sayın Kılıçdaroğlu. İkincisi o masanın seçeceği Cumhurbaşkanı adayının nasıl birisi olması gerektiğini de birçok defa kamuoyu ile paylaştı.

Karamollaoğlu: Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığı adaylığı güçlü bir ihtimal

“KILIÇDAROĞLU’NUN ADAYLIĞI KONUSUNDA BİR PROBLEM YOK”

Ben İYİ Parti’nin Genel Başkanı olarak o özellikleri doğru bulduğum için aynı fikirde olduğumu söyledim. Dolayısıyla aday olma konusunda bir problem yok insanların, sayın Kılıçdaroğlu da dahil olmak üzere.

Ama henüz içtenlikle söylüyorum biz adaylığa dair bir şey konuşmadık. Sayın Kılıçdaroğlu’nun önerisi ile 6 genel başkan bir adayı tespit edecek. İsimler bazında hiçbir şey konuşulmadı. İlkeler bazında konuşuyoruz şu anda.”

“ALLAH ŞAHİT PAZARLIK ETMEDİM”

Akşener’e başbakanlığı talip olduğu hatırlatılarak, “Milletvekili adayı mı olacaksınız yoksa Cumhurbaşkanlığı yardımcılığı da olabilir mi?” sorusu yöneltildi. Akşener şöyle cevap verdi:

“Bugünün sisteminde Cumhurbaşkanı yardımcılarının milletvekillikleri düşüyor. İlginç bir şekilde bakanların da düşüyor. Benim şahsım ayrı bir konu ama 6 genel başkan var. 6 genel başkandan 2’si milletvekili. Milletvekili adayı olup seçildiği takdirde Cumhurbaşkanı yardımcısı olamaz. Bakan da olamaz. Dolayısıyla neyin nasıl olacağını bilmiyoruz. Ama başbakanlık mevzusunu şöyle söyleyeyim. Ben ne Kemal Bey ile ne de masadaki diğer arkadaşlarla Allah şahit pazarlık etmedim.

Burada bir hedef koydum partime. Diyelim ki, cumhurbaşkanı adayı CHP’den çıktı. İster Kılıçdaroğlu ister bir başkası. Bizim en basitinden başbakanlığı alınması için güçlü bir şekilde Meclis’te olmamız lazım. Parlamenter sistemde başbakanlık görevi birinci partiye verilir.

İttifaklar olduğu için bu yapının içinde önce olmalısınız. Ben bir pazarlık vesaire yapmadım. Bir ön şart vesaire ortaya koymadım. Peki arkadaşlarımız bugünkü sistem içinde neye çalışacaklar. Bu ülkeyi parlamenter sisteme geçireceğiz ve orada hak ederek başbakanlık bizde olacak diyorum. Bunun neticesini seçmen karar verecek.”

ADAYLIK AÇIKLAMASI İÇİN TARİH VERDİ

Akşener, “Cumhurbaşkanı adayını ne zaman açıklayacaksınız?” sorusuna şöyle yanıt verdi:

“2 Ekim’de bunu söz söyleyeceğim. Şu an söyleyeceğim bir söz yok”