Karamollaoğlu: Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığı adaylığı güçlü bir ihtimal

Yayın tarihi: 24 Ağustos 2022 Çarşamba 1:08 am - Güncelleme: 24 Ağustos 2022 Çarşamba 1:08 am

Saadet Partisi Lideri Temel Karamollaoğlu, katıldığı bir YouTube programında altılı masanın cumhurbaşkanı adayı olarak CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığının ‘güçlü bir ihtimal’ olduğunu söyledi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Karar gazetesinin YouTube kanalına konuk oldu. Karamollaoğlu, iktidarın ‘adayınızı açıklayın’ baskısına tepki göstererek, “Günü geldiği zaman aday açıklanacak. Sana ne?” dedi. Bu sözlerinin ardından Taha Akyol, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun söylemleri ile adaylık sinyali verdiğini belirterek, “Kemal Kılıçdaroğlu’nun altılı masanın adayı olma ihtimaline ne dersiniz” sorusunu Karamollaoğlu’na yöneltti. Karamollaoğlu şöyle yanıtladı:

“Güçlü bir ihtimal olabilir. Söylediğiniz hususlardan dolayı. Ama bir ihtimal. Kemal Kılıçdaroğlu dahil altı partinin liderleri biz bunu seçim tarihi ilan edildikten sonra ilan edeceğiz dedi. Bunun üzerine ekstra bir laf söylemeye gerek yok”

“ERDOĞAN ARTIK GÜÇLÜ BİR ADAY DEĞİL”

Karamollaoğlu, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın karşısında adayın kim olduğunun önemli olduğu iddiasına ilişkin şunları dile getirdi:

“Ben öyle düşünmedim. Erdoğan artık halkın desteğini yitirdi. Artık güçlü bir aday değil. Kanaatim bu. Çünkü ülkemizde parlamentonun bir hükmü, adalet mekanizmasının bir hükmü kalmadı. Tek kişi var kararı veriyor ve uygulanıyor. İstenilen neticeyi de doğurmuyor. Problemleri çözmeye yetmiyor”

Gültekin Uysal: Kılıçdaroğlu’nun adaylığına sıcak bakarım