Merakla beklenen Sony Xperia 5 V’in çıkış tarihi resmi olarak açıklandı

Yayın tarihi: 28 Ağustos 2023 Pazartesi 9:30 am - Güncelleme: 26 Ağustos 2023 Cumartesi 5:32 pm

Japon teknoloji devi Sony son dönemde akıllı telefon pazarında geri planda kalmış olsa da her yıl akıllı telefonlarına yenilerini eklemeye devam ediyor. Yeni orta segment akıllı telefonu Sony Xperia 10 V’u 18 Mayıs’ta kullanıcılarla buluşturan Sony, şimdi de yeni amiral gemisi akıllı telefonu Sony Xperia 5 V‘nin çıkışına hazırlanıyor.

Daha önce çeşitli söylenti ve sızıntılarla gündeme taşınan Xperia 5 V’nin resmi olarak tanıtılacağı tarih nihayet belli oldu. Japon teknoloji, merakla beklenen yeni akıllı telefonunu 1 Eylül’de, yani öncülü olan Xperia 5 IV’ün çıkışından tam bir yıl sonra tanıtacak. Diğer Sony telefonlarında olduğu gibi Xperia 5 V’nin lasnman etkinliği de YouTube üzerinden canlı yayınlanacak.

 Sony Xperia

İlginizi çekebilir: Sony Xperia 1 V’in tasarımı gözler önüne serildi

Kısa süre önce 3C veri tabanında ortaya çıkan bilgiler, Sony Xperia 5 V’nin şarj hızının 33 W olacağını ortaya çıkarmıştı. Öte yandan Geekbench veri tabanında yer alan bilgiler sayesinde telefonun Snapdragon 8 Gen 2 yonga setinden güç alacağı ve 16 GB RAM’e sahip olacağı da ortaya çıkmıştı. Bunların dışında telefonun teknik özellikleri hakkında bilinenler oldukça kısıtlı. Ancak Sony’nin paylaştığı tanıtım görselleri telefonun çift arka kameraya sahip olacağını gösteriyor. Öte yandan Sony’nin yayınladığı reklam filmleri telefonun hem gündüz hem de gece iyi sonuç veren kamera performansına dikkat çekiyor.

 

Baldur’s Gate 3 yıl bitmeden Xbox’a gelecek