Menzil tarikatının lideri hayatını kaybetti

Yayın tarihi: 12 Temmuz 2023 Çarşamba 3:05 pm - Güncelleme: 12 Temmuz 2023 Çarşamba 5:04 pm

Menzil tarikatının 74 yaşındaki lideri Abdulbaki Erol tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Menzil tarikatının lideri Abdulbaki Erol, bir süredir tedavi gördüğü hastanede bugün saat 14.10’da hayatını kaybetti. Erol’un ölümü, tarikata yakın sosyal medya hesapları tarafından duyuruldu.

CUMA GÜNÜ DEFNEDİLECEK

Mürtlerinin ‘Gavs’ diye tanımladığı Abdülbaki Erol’un cenazesinin cuma günü tarikatın merkezi olan Adıyaman’ın Menzil köyünde defnedileceği öğrenildi.

MENZİL İÇİN 15 TEMMUZ MİLAT OLDU

Abdülbaki Erol’un hayatını kaybetmesinin ardından gözler tekrar Menzil tarikatına çevrildi. Son yıllarda adını sıkça duyduğumuz Menzil Tarikatı, FETÖ’nün 2016 yılındaki darbe kalkışmasının ardından önemli bir büyüme sürecine girdi. FETÖ’cülerin kamudan tasfiye edilmesiyle birlikte boşalan kadrolara Menzil Tarikatı’na yakın isimler atandığı öne sürüldü. Özellikle Sağlık Bakanlığı Menzil Tarikatı’nın yoğun biçimde örgütlü olduğu yer arasında olduğu iddia edildi.

Öte yandan Menzilciler 31 Mart 2019 seçimlerinde de Cumhur İttifakı’nı desteklediklerini açıklamıştı. Tarikatın vakıf, dernek ve iş insanları örgütü gibi birçok yapılanması bulunurken iktidarla da yakın ilişkileri bulunuyor. Cumhur İttifakı’na destek açıklamasında Menzil’in Semerkand Vakfı ve Beşir Derneği öne çıkmıştı.

Beşir Derneği 2013 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla kamu yararına çalışan dernek statüsü aldı. Dernek bu sayede izin almadan yardım toplama hakkına kavuştu. Ulusal ve uluslararası alanda birçok yardım faaliyetinde para toplayabilen derneğin 2021 yılı mali tablosuna göre mal varlığı 114.9 milyon liraya çıktı.

Menzil tarikatı istedi, Abdulbaki Dakak’ın şüpheli ölümüne ilişkin 38 içerik engellendi