Menzil tarikatı istedi, Abdulbaki Dakak’ın şüpheli ölümüne ilişkin 38 içerik engellendi

Yayın tarihi: 21 Haziran 2023 Çarşamba 3:14 pm - Güncelleme: 21 Haziran 2023 Çarşamba 3:21 pm

Menzil Cemaati, Abdulbaki Dakak‘ın şüpheli ölümüyle ilgili 33’ü tweet, üçü YouTube videosu, ikisi de haber olmak üzere 38 içeriğe engeli getirdi.

Şanlıurfa’da Menzil Cemaati’ne bağlı kaçak Kur’an kursunda ‘okuyan’ 12 yaşındaki Abdulbaki Dakak isimli çocuğun şüpheli şekilde yaşamını yitirmesi tartışılmaya devam ederken cemaat birçok paylaşıma erişim engeli talep etti.

Mahkeme, 20 Haziran tarihinde toplam 39 paylaşıma için 5651 Sayılı Yasanın 9. Maddesi uyarınca erişimin engellenmesi getirilmesine ve bu kararın Erişim Sağlayıcıları Birliğine gönderilmesine karar verdi. Erişim engeline getiriline paylaşımlar arasında gazetemiz BirGün’ün de aralarında yer aldığı çok sayıda gazetenin haber sitesinin, siyasi partinin, milletvekilinin ve gazetecilerin paylaşımları da yer alıyor.

Free Web Turkey’nin aktardığına göre 38 içerikten 33’ü tweet, üçü YouTube videosu, ikisi de haber. Karar kapsamında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanı Özgür Özel’in, Dakak’ın şüpheli ölümünü incelemek üzere Şanlıurfa’ya heyet gönderdiklerini belirttiği tweeti de erişime engellendi.

Abdulbaki Dakak’ın ölümü sonrası kapatılan kaçak medresenin ‘fahri imam’ı serbest

Kaçak tarikat yurdunun ahırında ölü bulunan çocuğun babası: Yapılacak bir şey yok, şikayetçi olmayacağız

Abdülbaki Dakak’ın dayısı: Sabah namazını kılmış, sonrası yok

Asılı bulunan 12 yaşındaki çocuğun eğitim gördüğü medrese kapatıldı

Kuran kursunda yatılı eğitim gören 12 yaşındaki çocuk ahırda asılı halde bulundu