Abdulbaki Dakak’ın ölümü sonrası kapatılan kaçak medresenin ‘fahri imam’ı serbest

Yayın tarihi: 17 Haziran 2023 Cumartesi 2:27 pm - Güncelleme: 17 Haziran 2023 Cumartesi 2:56 pm

Şanlıurfa’da kaçak bir medreseye gönderilen ve medresenin yanındaki ahırda ölü bulunan 12 yaşındaki Abdulbaki Dadak‘ın gözaltına alınan ‘fahri imamı’ A.P. serbest bırakıldı.

Ceylanpınar ilçesinde yaşayan Dakak, 85 kilometre uzaklıktaki Beşat Mahallesi’nde bulunan Menzil tarikatının kurduğu Semerkand Vakfı’nın denetimindeki ‘medrese’ye gidiyordu.

Dakak, 14 Haziran öğle saatlerinde ‘medrese’nin bitişiğinde ahır olarak kullanılan metruk yapıda asılı halde bulunmuştu. Beşat Mahallesi muhtarı, Dakak’ın medreseye gitmek istemediğini, hatta iki defa eve kaçmasına rağmen geri getirildiğini söylemişti.

Valilik olayın ‘intihar’ olduğunu iddia ederken konuyla ilgili soruşturma başlatılmıştı. Yürütülen soruşturma kapsamında söz konusu kurs kapatılırken, kursta öğrencilerden sorumlu fahri imam olduğu belirtilen A.P., gözaltına alınmıştı.

O imam serbest bırakıldı. Gözaltındaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Abdulbaki’nin de eğitmeni olan A.P., savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı. A.P. ifadesinde Abdulbaki’nin olay günü de okula gitmediğini belirterek, “Olay günü kursun kamera kayıtlarının incelediklerinde Abdulbaki D. sabah namazını kıldıktan sonra 05.18’de dışarı çıkıyor. O anlar kamera kayıtlarında mevcuttur. O gün okula da gitmemiş bunun üzerine aileye haber verdik. Başka bir sıkıntısı yoktu” dedi.

Kaçak tarikat yurdunun ahırında ölü bulunan çocuğun babası: Yapılacak bir şey yok, şikayetçi olmayacağız

ÜÇ SANTİMLİK YARA

Ailenin şikayetçi olmadığı olayla ilgili olarak Şanlıurfa Barosu, Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdiği dilekçede çocuğun ölümüne ilişkin suç duyurusunda bulundu.

Adli Tıp Kurumu’nda ön otopsi raporu çıkan çocuğun, sol ön kol dışta 2 adet 2 santimlik birbirine paralel sıyrık olduğu belirlenirken, sol kol üstte ise, 3 santimlik yara olduğu belirtildi. Anal ve genital muayenede ise ‘post mortem dilatasyon dışında özellik görülmedi’ yani ölüme bağlı doğal şişme ya da genişleme olduğu kaydedildi.

Abdülbaki Dakak’ın dayısı: Sabah namazını kılmış, sonrası yok

Kuran kursunda yatılı eğitim gören 12 yaşındaki çocuk ahırda asılı halde bulundu