Memur zammına ittifak ortağından tepki!

Yayın tarihi: 31 Ağustos 2023 Perşembe 4:41 pm - Güncelleme: 31 Ağustos 2023 Perşembe 4:41 pm

Cumhur İttifakı ortağı Büyük Birlik Partisi (BBP) memur ve memur emeklilerine yapılan zam oranına tepki gösterdi. BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, memur maaşlarına ilişkin “Temennimiz hükümetimizin yeni bir çalışma yaparak enflasyon rakamlarının üzerinde bir teklif sunmasıdır” dedi.

Memur ve memur emeklilerini ilgilendiren 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmelerinde yetkili konfederasyon Memur-Sen ile Kamu İşveren Heyeti’nin 2024 ve 2025’teki zam oranında uzlaşamamasının ardından başlayan Kamu Görevlileri Hakem Kurulu sürecinin son toplantısı sona erdi. Hakem heyeti hükümetin teklifini kabul etti. Buna göre 2024’ün ilk altı ayında yüzde 15, ikinci altı ayında yüzde 10, 2025’in ilk altı ayında yüzde 6 ve ikinci altı ayında yüzde 5 zam yapılacak.

Memurların zam oranı belli oldu! Heyet hükümetin teklifini değiştirmedi

Büyük Birlik Partisi BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, memur ve memur emeklilerinin 2024-2025 yılı zamlarına ilişkin açıklama yaptı. Destici hükümetin yeni bir çalışma yaparak, “en az tahmini enflasyon rakamlarının üzerinde bir teklif sunması” gerektiğini söyledi.

Kurulun kararının, memur ve memur emeklilerinin talep ve beklentilerini karşılamaktan uzak kaldığını, belirlenen zam oranlarının, Merkez Bankasının tahmini enflasyon beklentisi rakamlarının dahi altında olduğunu anlatan Destici, “Temennimiz hükümetimizin yeni bir çalışma yaparak en az tahmini enflasyon rakamlarının üzerinde, çalışan ve emeklilerimizi tatmin edecek bir teklif sunmasıdır” ifadelerini kullandı.