Memur Sen’den Erdoğan’a Temmuz zammı çağrısı

Yayın tarihi: 8 Haziran 2023 Perşembe 4:02 pm - Güncelleme: 8 Haziran 2023 Perşembe 4:02 pm

Memur Sen, Temmuz ayında maaşlara yapılacak zammın başka mağduriyetlere yol açmaması için ortak çalışmayla yapılması çağrısı yaptı.

Memur Sen Başkanı Ali Yalçın ve beraberindeki heyet, yeni göreve başlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ı ziyaret etti. Ziyarette Temmuz ayında ücretlere yapılacak zamlar da gündeme alındı.

Anadolu Ajansı’nın aktardığına göre Ali Yalçın burada yaptığı açıklamada yapılacak zam düzenlemesiyle ilgili kendilerine yeterli bilgi verilmediğini ve düzenlemenin kendileriyle ortak çalışma sonucu yapılması gerektiğini söyledi.

Yalçın şu ifadeleri kullandı:

“Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından seçim dönemi öncesinde bu durum gündeme gelmiş ve en düşük kamu görevlisi maaşının 22 bin lira seviyesine yükseltileceği ve emekli kamu görevlilerine de yansıyacağı belirtilmiştir. Düzenlemenin, hangi maaş kalemlerine, unvanlara hangi oranda yansıyacağı ve yüzdelik mi yoksa seyyanen mi olacağına ilişkin bir çalışma tarafımızla ve kamuoyuyla paylaşılmamıştır. Dolayısıyla bu hassasiyet gözetilerek düzenlemenin başka mağduriyetlere yol açmaması için yetkili konfederasyonla ortak çalışma yapılmalıdır.”

AKP’den asgari ücret ve emekli zammı açıklaması