Memleket Partisi Esenyurt İlçe Teşkilatı’ndan Kılıçdaroğlu’na destek

Yayın tarihi: 25 Mayıs 2023 Perşembe 8:28 pm - Güncelleme: 25 Mayıs 2023 Perşembe 8:42 pm

Muharrem İnce’nin liderliğini yaptığı Memleket Partisi’nin Esenyurt İlçe Teşkilatı, Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na destek kararı aldı.

Memleket Partisi Esenyurt İlçe Başkanı Tanju Karakuş, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu oybirliği ile destekleme kararı aldıklarını bildirdi.

Esenyurt’ta yapılan açıklamaya Karakuş’un yanı sıra Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, CHP İstanbul İl Başkan Canan Kaftancıoğlu ve CHP Esenyurt İlçe Başkanı Hüseyin Ergin katıldı.

Memleket Partili Karakuş, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

Ümit Özdağ deprem felaketindeki o fotoğrafı hatırlattı! “Biz bir milletiz”

‘OY BİRLİĞİ İLE HEPİMİZ AYNI GÖRÜŞE SAHİP OLDUK’

“14 Mayıs seçimlerinde Genel Başkanımız Sayın Muharrem İnce, adaylıktan çekildi. Sorumluluk aldı ve gereğini de yaptı. Bu durumda örgütümüzü de serbest bırakmış durumda. Önümüzde çok daha kritik ikinci tur var. 28 Mayıs seçimlerinde Memleket Partisi Esenyurt olarak, bizlerin tavır ve tutumumuzun ne olması gerektiğini ilçe yönetim kurulu ile gençlik ve kadın kolları yönetimimiz ile birlikte toplantı yaparak değerlendirdik.

Yönetim Kurulu, oy çokluğu ile değil, oy birliği ile hepimiz aynı görüşe sahip olduk. Gerekçelerimiz, gelecek kaygısı yaşamadan, ülkemizin daha aydınlık bir geleceğe sahip olmasını istiyoruz.

‘ARKADAŞLARIM İLE İSTİŞARELER SONUCUNDA ORTAK BİR NOKTADA BULUŞTUK’

Bizler sandığa gidip sadece oy veren kişiler değil, aynı zamanda toplumun önünde olan siyasetçileriz. Sorumluluklarımız var. Belli bir kitlemiz var. Hiçbir şey yapmadan bu süreçte sadece bakmak ve izlemek benim için alınabilecek doğru bir karar asla değildir.

Bu kararı alırken siyasi bilgisine inandığım, kıymetli ağabeylerim, arkadaşlarım ile istişareler sonucunda ortak bir noktada buluştuk. Alınan kararı söylemek üzere burada temsilciyim.

‘SAYIN KEMAL KILIÇDAROĞLU’NU DESTEKLEME KARARI ALDIK’

Bu duygu ve düşünceler içerisinde kesin kararımız şudur ki; 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Millet İttifakı’nın adayı olan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleme kararı aldık. Geleceğimize, gençliğime hayırlı olsun. Birlikte başaracağız.”

KAFTANCIOĞLU: BU SEÇİM HERHANGİ BİR SÇEİM DEĞİL

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da programda konuşarak “Bizler, sandığa gitmeyen vatandaşlara bu duyguyla ulaştığımızda sandığa gideceklerini biliyoruz. Ve asla umutsuzluğa kapılmasın. İstanbul’da vermez dedikleri seçimi söke söke aldık” dedi. Kaftancıoğlu şunları dile getirdi:

“Bizler 28 Mayıs’ta vatanını gerçekten sevenlerle vatanı işine geldiği zaman parsel parsel satanlar arasında tercih yapacağız. Bizler bu ülkenin bütün kaynaklarını babasının parasını soyanlarla bu ülkenin bir kör kuruşunu heba etmeyenler arasında bir tercih yapacağız. Böyle bir günde mesele memleketse gerisi teferruattır diyenlerin, Esenyurt Memleket Partililere çok teşekkür ediyorum. Bu seçim sadece kişilerin değil, anlayış değişikliği seçimi de olacak. 14 Mayıs’ta sarsıldık. Hepimiz birinci turda biteceğine inanıyorduk.

İkinci turda hepimiz o mühürü basacağız ve hepimiz yarınlarımız için bu sonucu oluşturacağız. Bu seçim herhangi bir seçim değil; bizlerin, çocuklarımızın, evlatlarımızın varlık ve yokluk seçimi olacak. O nedenle sizlerden istirhamım 14 Mayıs’ta sandığa gidip Cumhur İttifakı’na oy vermiş veya sandığa gitmemişlerin yayına giderek olanı anlatmak ve kişilere sandığın önemini anlatmak. Bizler, sandığa gitmeyen vatandaşlara bu duyguyla ulaştığımızda sandığa gideceklerini biliyoruz. Ve asla umutsuzluğa kapılmasın. İstanbul’da vermez dedikleri seçimi söke söke aldık. Ben her zaman diyorum ki yaparsa İstanbul yapar”