Melih Gökçek istifa etmeden bir ay önce evine mobilya aldırmış

Yayın tarihi: 17 Aralık 2021 Cuma 11:04 am - Güncelleme: 17 Aralık 2021 Cuma 11:16 am

Belediyenin zırhlı aracını uzun süre teslim etmeyen Melih Gökçek‘in evine de demirbaş ihalesi ile mobilya aldığı ortaya çıktı.

 

Uzun süredir, eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek üzerine çalışan gazeteci Murat Ağırel’in Vurgun Parsel Parsel 2 kitabı çıktı. Ağırel’in önceki kitabı Parsel’de, Gökçek‘in usulsüz ihaleleri ve FETÖ’ye yaptığı yardımlar yer almıştı. Yeni kitapta da tanıkların anlatımı ve belgelerle önemli ayrıntıların altı çizilmiş.

İhalelerle gündeme gelen Melih Gökçek’in kendisine verilen lüks zırhlı aracı vermemesi uzun süre gündem olmuştu. Gökçek kitap çıkmadan hemen önce uzun süredir elinde tuttuğu zırhlı aracı Mansur Yavaş’a teslim etti. Fakat Gökçek bu aracı teslim ettikten sonra Ankara Büyükşehir Belediyesi farklı bir liste yayınladı. Listede çok sayıda alanın Gökçek’ten istendiği görüldü.
Ağırel’in yeni kitabında da Gökçek’in belediye bütçesinden yaptığı bireysel harcamalar yer aldı. Gökçek’in eşinin Dikmen’deki evine mobilyalar aldığı, bunların da “7 kalem demirbaş” olarak kayda geçtiği ortaya çıktı.

Ağırel kitabında alınan mobilyaları şu ifadelerle anlatıyor:

“Hani belediyeyi “kendi çiftliği gibi kullanmış” deriz ya, tam olarak öyle. Sanki belediye bütçesi halkın parası değil de kendisine sunulan padişahlık hazinesiymiş gibi davranmış. Bu anlatacağım olayda da belki verdiği ihlelerdeki gibi milyonlarca lira harcanmamış ama belediye parasıyla “7 kalem demirbaş” olarak kayıtlara geçen Dikmen’ deki evine mobilyalar almış. Hem de alımlar yine “acil” denilerek yapılmış. İşin ilginç yanı bu alımların Gökçek istifa ettirilmeden bir ay önce yapılması. Hakikaten ‘acilmiş’ yani.

Zırhlı aracı iade eden Melih Gökçek’e yeni liste

“İHALE YAPILMIŞ”

“Biraz ayrıntıya girelim. Ankara Büyükşehir Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü’nün 28 Eylül 2017 tarihli 1334 sayılı yazısında ” ekte belirtilen malzemelere acil zorunlu ihtiyaç duyulmaktadır” şeklinde ifade edilerek bütçeden karşılanmak üzere 7 kalem malzemenin alınması için alım kararı onayı sunulmuş. Karar, Başkanlık oluruna sunulmuş ve dönemin yetkilisi Asım Balcı tarafından onaylanmış. 7 kalem mobilya alınacak ve çok acilmiş bu. Bu istek onaylanmış tabii ki. Hatta bu sefer göstermelik bir İhale bile yapmamışlar. Doğrudan alım kararıyla gerçekleştirilen olayda görevlendirilen personelce piyasa araştırması yaptırılmış. Yapılan piyasa araştırmasında da en uygun fiyatı seven Mobilya isimli şirket vermiş. Sonra da söz bedelinin firmaya Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığınca ödenmesi hususu talep edilmiş, onaylanmış. Tek tek belgesi var. Yazayım.

Malzeme alımı işinde muayene ve teslim tutanağında imzası olanların ve seven Mobilya yetkilisinin ifadesi alınmış. M.G. isimli şirket çalışanı ifadesinde tek tek anlatmış.
” 2017 yılı eylül ayında Özel Kalem Müdürlüğü’nde kullanılmak üzere 7 kalem demirbaş malzemenin talebinin yapılması tarafından istenilen bunun üzerine, gerekli yazışmalar yapıldıktan sonra, Muayene kabul ve teslim aşamasından firma yetkilileri ile görüşülerek malzemenin henüz teslim edildiği, birkaç boya işleminin olduğu söylenmiştir. Fatura aşamasında, firma aranıldığında malzemeleri Dikmen Vadisi Başkanlık Konutunda kullanılmak üzere, Nevin Gökçek tarafından sipariş edildiği ve oraya temsil edildiği tarafıma söylenmiştir. Yasal sorumluluğum gereği, teslim edilen malzemeleri yerinde görmek istediysem de bunu o dönemin şartları içerisinde gerçekleştirme imkanım olmadı. Zira söz yer, dönemi Belediye Başkanı, İ.Melih Gökçek tarafından konut olarak kullanılmakta olup belirli sayıda personel dışında girişe izin verilmiyordu. Buna rağmen, söz konusu malzemelerin fotoğraflarını firma yetkilisinden alarak dosyasına ekledim ve mevzuat çerçevesinde öngörülen ilgili evraklarını hazırladım. Nitekim müfettişliğimizin uhdesinde bulunan dosyadaki fotoğraflar bahsettiğim fotoğraflardır.

Melih Gökçek zırhlı aracı belediyeye teslim etti

ÖZEL KALEM MÜDÜR SÖYLEDİ

H.H.Ç. isimli başka bir çalışan ise ifadesinde, 2017 yılı eylül ayında Özel Kalem Müdürlüğünde kullanılmak üzere alınan 7 kalem demirbaş malzemenin, dönemin belediye başkanı İ. Melih Gökçek’in Dikme Vadisi’ndeki başkanlık komutunun içinde bulunan çalışma ofisinde kullanılacağı, dönemin Özel Kalem Müdürü Feyzi Yılmaz tarafından bize söylendi.”

“1 AYDA HAZIR OLSUN”

“Yani aslında mobilyaların Gökçek için alındığı belediye yetkililerince saklanmış Aynı ifadenin devamında da sözlere yer veriliyor. Teslim edilen malzemeleri, teslim edilen başkanlık konutunda görme imaknım olmadı. Zira söz konusu byer, dönemin belediye başkanı İ. Melih Gökçek tarafından konut olarak kullanılmakta olup, belirli sayıda personel dışında girişe izin verilmiyordu. Ayrıca alımın yaptığımız malzemeler demirbaş kayıtlarına alınıyordu. Demirbaş kayıtlarında mevcutlu olması gerekiyor.” Esas ifade ise mobilyaların alındığı Seven Mobilya isimli şirketin sahibi Hakan Seven’ e ait. O ifadesinde işi biraz fah ileriye götürüp, Nevin Gökçek’in yanında bir iç mimarla firmaya giderek mobilya seçtiğini anlatıyor. İşini ilginci, istifadan bir ay önce alınan mobilyalar için şirkete giden Nevin Gökçek, beğendiği mobilyaların bir ay içerisinde hazır olmasını istiyor.”

Melih Gökçek: FETÖ’cülerle çalışmadım demiyorum ki

SEVEN OLAYI ANLATTI

Hakan Seven olayı şöyle anlatıyor:
“2017 yılın eylül ayında dönemin Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı İ. Melih Gökçek ‘in eşi Nevin Gökçek, yanında bir iç mimarla firmamız için bir ay süre verdi. Ödeme, firmamız tarihi tam hatırlayamamakla beraber, mobilya siparişinin verildiği günlerde Seven Mobilya hesabına bankaya havale/EFT yoluyla yapıldı.” İnsanlar ay sonunda elektrik faturasını ödeyemiyor, onlardan zorla elde edilen vergilerle oluşturulan bütçe bakın nerelere harcanıyor.”