Melih Gökçek: FETÖ’cülerle çalışmadım demiyorum ki

Yayın tarihi: 2 Aralık 2021 Perşembe 12:57 am - Güncelleme: 14 Ocak 2022 Cuma 10:36 am

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, katıldığı televizyon programında genel sekreteri Kamil Kılıç’ın FETÖ’cü olduğu için kaçtığını söyledi. Gökçek, “FETÖ’cülerle çalışmadım, arkadaşlık yapmadım demiyorum ki” dedi.

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, CNN Türk’te Ahmet Hakan’ın konuğu oldu. Gökçek, kendisinin belediye başkanlığı döneminde Belediye Genel Sekreteri Kamil Kılıç ile ilgili olarak; “Genel Sekreterim Kamil Kılıç FETÖ’cüydü, kaçtı gitti. FETÖ’cüydü yani bunun artık şeyi yok” dedi.

Gökçek, bu sözleri ile ilgili sorular üzerine, şöyle konuştu:

“2014’te ben seçimde gelir gelmez aldım onu. Ondan sonra ne diyoruz bir milat var. Bir milat olduktan sonra. Tuttum tabi, kaç tane FETÖ’cü vardı bende, yok demiyorum ki, inkar etmiyorum ki geçmişi. ‘FETÖ’cülerle çalışmadım ben, onlar benle arkadaşlık yapmadı’ demiyorum ki. Böyle bir şey söylersem yalan söylerim.”

GÖKÇEK, MANSUR YAVAŞ’I HEDEF ALDI

Program sunucusu Ahmet Hakan, Gökçek’e “Neden temizlemediniz?” sorusu üzerine ise belediyede kendi döneminden kalma bol miktarda FETÖ’cü olduğunu söyleyerek “şimdi de özellikle Mansur Yavaş’a baskı yapıyorlar” açıklamasında bulundu.

Melih Gökçek ‘ironi’ videosunu gerçek sandı