Melih Gökçek çark etti

Yayın tarihi: 23 Şubat 2022 Çarşamba 7:22 pm - Güncelleme: 23 Şubat 2022 Çarşamba 7:23 pm

AKP’nin Ankara’yı kendi hataları yüzünden kaybettiğini, Mehmet Özhaseki’ye zamanında uyarı yaptığını söyleyen ve partide rahatsızlık yaratan Melih Gökçek sözlerinden çark etti. Melih Gökçek’in açıklamaları, Ankara kulislerinde ‘Fırça yedi’ diye yorumlandı.

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek önceki gün katıldığı bir programda 31 Mart yerel seçimleriyle ilgili partisine yönelik eleştiriler getirdi.

Melih Gökçek, AKP’nin Ankara’yı kendi hataları yüzünden kaybettiğini söylerken “Seçimi alamazlardı. Tamamen bizim hatalarımız. Bugün ben Mansur’la karşı karşıya geleyim ezer ezer atarım. Mehmet Özhaseki aday oldu. Kendisine o zaman ben dedim ki ‘7 puan alttasın sana 6 önerilik bir strateji çiziyorum. Bunların toplamı 15 puan. 4 puan alırsan 1 puan öne geçeceksin’ dedim ama dediğimi yapmadı. Yanında şimdi başka partiye danışman olan bir anketçi var. ‘Melih’in yanından uzaklaş’ dedi, ürküttü ve 4 puan farkla Ankara’yı kaybetti.”

Görevden el çektirilen Melih Gökçek’ten AKP’de kriz yaratacak sözler

Melih Gökçek, AKP’de rahatsızlık yaratan bu sözlerin ardından üç gün sonra sosyal medya hesabından peş peşe paylaşımlarda bulundu. Gökçek, suçu sol medyaya yükleyerek, “Özhaseki’yi, Ankara seçimleri dolayısıyla suçladığım yorumu yapıp aramızı bozmaya çalışmış. Özhaseki’nin aday oluşuna hiçbir zaman karşı çıkmadığım gibi elimden gelen her türlü desteği yaptım. Özhaseki, 30 yıllık arkadaşım” diye yazdı.

İŞTE O PAYLAŞIMLAR

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile Ankara Büyükşehir Belediyesi başkanlığı görevinden alınan Melih Gökçek, Mehmet Özhaseki’yi ziyaret edeceğini yazarak şu paylaşımları yaptı: