Meksika’yı Otis Kasırgası vurdu! En az 27 ölü

Yayın tarihi: 27 Ekim 2023 Cuma 9:33 am - Güncelleme: 27 Ekim 2023 Cuma 9:33 am

Otis Kasırgası Meksika‘yı vurdu, açıklanan resmi verilere göre en az 27 kişi öldü.

Meksika’yı etkisi altına alan Otis Kasırgası büyük hasara ve ölümlere yol açtı.

Meksika’da, son yıllardaki en ölümcül kasırganın ülkeyi vurduğu ve çok sayıda insanın öldüğü ve büyük bir hasara yol açtığı duyuruldu. Meksika hükümeti tatil bölgesi Acapulco’yu vuran Otis Kasırgası yüzünden en az 27 kişinin yaşamını yitirdiğini duyururken yapılan açıklamada kasırganın bölgede milyarlarca dolarlık hasara yol açtığı da vurgulandı.

ELEKTRİKLER KESİLDİ

Çarşamba günü etkisini hissettiren 5’inci kategorideki fırtına sebebiyle birçok ev ve otelin hasar gördüğü ve araçların sular altında kaldığı belirtildi. 900 bin kişinin yaşadığı Acapulco’da iletişim ve elektriğin kesildiği ve hava ve kara yoluyla bölgeye ulaşılamadığı belirtildi.

Meksika’da iki ayrı silahlı saldırı! 11’i polis, 16 kişi hayatını kaybetti

4 KİŞİ KAYIP, OHAL İLAN EDİLDİ

Yetkililer en az 4 kişinin kayıp olarak kayıtlara geçtiğini de duyurdu. Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador düzenlediği basın toplantısında, “Acapulcu felaketi yaşadı” dedi. Pasifik sahilinde beklenmeyen bir şekilde etkisini artıran ve saatte 266 kilometre hıza ulaşan Otis Kasırgası yüzünden Meksika hükümeti OHAL ilan etti.

Meksika hükümeti henüz oluşan maddi zarar ile ilgili bir açıklama yapmazken, Enki Research isimli kuruluş kasırganın sebep olduğu maddi hasarın 15 milyar dolara ulaşabileceğini duyurdu.