Mehmet Uçum ve Şentop seçim için neden Nisan ayını işaret etti?

Yayın tarihi: 28 Aralık 2022 Çarşamba 4:17 pm - Güncelleme: 28 Aralık 2022 Çarşamba 4:44 pm

TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı Mehmet Uçum bugün seçim tarihine ilişkin açıklamalarda bulundu. Uçum, ‘en erken 9 Nisan’ derken, Şentop da ‘6 Nisan’dan önce seçim kararı alınmasını beklemiyorum’ dedi.

Seçim tarihi hakkında tartışmalar devam ederken, TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı Mehmet Uçum’dan peş peşe açıklamalar geldi.

Uçum, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Seçim Kanunu değişikliğinin 2023 seçimlerinde geçerli olması için seçimlerin 6 Nisan 2023 tarihinden sonra yapılması hukuken zorunludur. Bu nedenle seçimler en erken 9 Nisana en geç 11 Hazirana alınabilir.” dedi.

Şentop ise seçimin normal tarihinin 18 Haziran olduğunu belirterek “6 Nisan’dan önce seçim kararı alınmasını beklemiyorum” açıklamasında bulundu.

CHP NİSAN AYININ İLK HAFTASINDAN SONRASINA KAPILARI KAPATTI

Öte yandan, CHP Sözcüsü Faik Öztrak da Nisan ayının ilk haftasını işaret ederek “Nisan başına kadar yapılacak bir erken seçime biz de destek veririz böyle bir karara. Ama nisanın ilk haftasından sonra yapılacak bir erken seçime, yani bir siyasi mühendislik eseri olan yeni seçim kanununun yürürlüğe girdiği tarihten sonraki erken seçime biz destek olmayız. Bu siyaset mühendisliğinin parçası olmayız. Zaten bunun bir erken seçim niteliği de yoktur. Seçime bir, bir buçuk ay kalmışken neyin erken seçimi? Ayrıca şunun da altını çizeyim, Cumhurbaşkanının yetkisi vardır, buyursunlar kendi göbeklerini kendileri kessinler.” demişti.

CHP kapıyı kapattı! Nisan ayından sonraki tüm seçimler siyaset mühendisliğidir