Mehmet Şimşek’ten raporlu gri liste açıklaması

Yayın tarihi: 20 Temmuz 2023 Perşembe 10:41 pm - Güncelleme: 20 Temmuz 2023 Perşembe 11:27 pm

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Mali Eylem Görev Gücü‘nün Türkiye raporunu “Ülkemizi gri listeden çıkartmaya kararlıyız” diyerek paylaştı.

Türkiye 21 Kasım 2021’de, “kara para aklama ve terörün finansmanıyla mücadele önlemlerinin yetersiz olduğu” sonucuna varıldığı için Mali ve Ürdün ile birlikte küresel kara para aklama ve terör finansmanı gözlemcisi Mali Eylem Görev Gücü (FATF) tarafından “gri listeye” alınmıştı.

Gri listede yer almanın ‘sermaye akışının gayrisafi hasılanın belli bir oranı kadar azalması’ ve ‘sendikasyon kredilerinde maliyet artışı’ gibi bazı olumsuz etkileri bulunuyor.

FATF tarafından bugün paylaşılan raporda Türkiye’nin ilerleme kaydederek 40 FATF standardından 39’unda uyumlu hale geldiğini açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek söz konusu raporu Twitter hesabından paylaştı ve şunları dedi: “Bu durum karapara aklama ile terörizmin finansmanı ile mücadeleye verdiğimiz önemin açık bir tezahürüdür. Ülkemiz bu kapsamdaki çalışmalarını artırarak devam ettirmeye kararlıdır. Uygulamada sağlayacağımız etkinlik ile ülkemizi gri listeden çıkartmaya kararlıyız.”

Mehmet Şimşek’ten ‘gri liste’ mesaisi! İki eksik kalmış