“Mehmet Şimşek teklifi kabul etmeyince kürsü söküldü”

Yayın tarihi: 21 Mart 2023 Salı 12:14 pm - Güncelleme: 21 Mart 2023 Salı 1:26 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek üzere genel merkeze çağrılan eski Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AKP’nin teklifini reddederek arka kapıdan çıktı. Ancak Şimşek’in basın açıklaması yapacağı tahmin edilerek hazırlanan kürsü söküldü, kameralar ise yaya kaldı.

Eski Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, dün AKP Genel Merkezi’nde Erdoğan ile görüştü. Görüşmenin sonunda basın açıklaması yapılacağı tahmin edilerek genel merkez önünde kürsü ve kameralar ile hazırlık yapıldı. Ancak, AKP’nin teklifini reddeden Şimşek, arka kapıdan çıktı. Basın açıklaması için hazırlanan kürsü söküldü.

“BURAYA GELİP GİDEN BİR ARKADAŞIMIZ”

Görüşmeye ilişkin basın açıklaması ile daha sonra AKP Sözcüsü Çelik tarafından yapıldı. Çelik, ‘Olağanüstü bir durum yok. Mehmet Bey zaten buraya gelip giden bir arkadaşımız. Kendisi aktif siyaseti düşünmüyor’ dedi. 

Şimşek arka kapıdan çıkarken ön kapıda sökülen kürsü Dün gece AKP binasının önüne bir kürsü bile hazırlanmıştı. Ancak binaya ön kapıdan giren Mehmet Şimşek arka kapıdan ayrıldı. O kürsü de söküldü ve AKP Sözcüsü Ömer Çelik gece son açıklamayı yaptı: “Mehmet Şimşek’in başka işleri var…” Pazartesi gecesi ateşi bir anda sönmüştü. Peki Şimşek’in çevresinde herkesin bildiği bu sırlar dün akşamki görüşmede dile getirildi mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı biraz tanıyan herkes bilir ki, öyle çifte imza gibi bir modeli ona ima yollu söylemek bile hiç kolay değildir. Çünkü bu “hızlı çalışmak” olarak prezante edilen “güçlü başkan” modelinin sulandırılması olarak görülecek ve zaaf olarak değerlendirilecekti.. Zaaf ise, Erdoğan’ın sözlüğünde bulunmayan bir kelimeydi. Çünkü böyle bir teklife ne tepki vereceğini tahmin etmek kolay. Hele hele, yıllardır kamuoyuna “Biz IMF zincirlerini kırdık” diye kahramanlık konuşmaları yapan Erdoğan’a “IMF ile masaya otur” demek… Ben hayal bile edemiyorum.

“KÜRSÜ BİLE HAZIRLANMIŞTI”

Ertuğrul Özkök, görüşmenin ardından yaşananları şöyle anlattı:

Şimşek arka kapıdan çıkarken ön kapıda sökülen kürsü

Dün gece AKP binasının önüne bir kürsü bile hazırlanmıştı.

Ancak binaya ön kapıdan giren Mehmet Şimşek arka kapıdan ayrıldı.

O kürsü de söküldü ve AKP Sözcüsü Ömer Çelik gece son açıklamayı yaptı:

“Mehmet Şimşek’in başka işleri var…”

Pazartesi gecesi ateşi bir anda sönmüştü.

Peki Şimşek’in çevresinde herkesin bildiği bu sırlar dün akşamki görüşmede dile getirildi mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı biraz tanıyan herkes bilir ki, öyle çifte imza gibi bir modeli ona ima yollu söylemek  bile hiç kolay değildir.

Çünkü bu “hızlı çalışmak” olarak prezante edilen “güçlü başkan” modelinin sulandırılması olarak görülecek ve zaaf olarak değerlendirilecekti..

Zaaf ise, Erdoğan’ın sözlüğünde bulunmayan bir kelimeydi.

Çünkü böyle bir teklife ne tepki vereceğini tahmin etmek kolay.

Hele hele, yıllardır kamuoyuna “Biz IMF zincirlerini kırdık” diye kahramanlık konuşmaları yapan Erdoğan’a “IMF ile masaya otur” demek…

Ben hayal bile edemiyorum.

Mehmet Şimşek de AKP’nin teklifini reddetti